Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ

Φουγάρο - Η Πλατεία και οι Κήποι

Κήποι, η Πλατεία με τα πλατάνια και τις μουριές, νερά που τρέχουν, αρωματικά φυτά, ελιές, κυπαρίσσια, μπουγκαμβίλιες και πάλι ανθόκηποι, χρώμα και μυρωδιές… 

Κάθε χρόνο τα δένδρα του Φουγάρου απλώνονται και σκιάζουν, συντροφεύουν με τις λεβάντες, τα δενδρολίβανα, τις ακακίες και τα γιασεμιά, φτιάχνοντας ένα χώρο όπου η φύση, η παράδοση, η τέχνη και η αρχιτεκτονική παντρεύονται και φτιάχνουν…ένα καταφύγιο αισθητικής απόλαυσης που φέρνει μνήμες από τα παλιά, τότε που η πλατεία ήταν αγαπημένος τόπος συνάντησης για όλους!

Η κεντρική Πλατεία (ΑΙΘΡΙΟ 1) απλώνεται μπροστά από το LE CAFÉ και συνορεύει ανατολικά με το Παρκάκι, τις ακακίες του και το πράσινο, αγαπημένος τόπος των παιδιών για παιχνίδι, τρέξιμο και πάρτυ.

Στην Πλατεία όλους τους καλοκαιρινούς μήνες απλώνονται τα τραπέζια του LE CAFÉ κάτω από τους ίσκιους των δένδρων και δίπλα στο ποταμάκι με τους πίδακες νερού. Εδώ γίνονται επίσης οι καλοκαιρινές συναυλίες, θεατρικές και σχολικές παραστάσεις, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Πίσω από την GALLERY και την ΑΙΘΟΥΣΑ 9 και ανατολικά της Νέας Βιβλιοθήκης απλώνονται οι Κήποι και το ΑΙΘΡΙΟ 2. Η μικρή πλατεία με τα τρία Δένδρα και το υπαίθριο σκάκι και άλλα παιχνίδια, και το ΞΥΛΙΝΟ, ένας ημι-υπαίθριος χώρος 210τμ που περιβάλλεται από αναρριχώμενα φυτά και γιασεμιά και φιλοξενεί πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις όλον τον χρόνο.

Δίπλα από το ΦΟΥΓΑΡΟ, στο ανατολικό τμήμα του Αίθριου 2 λειτουργεί και η ΚΑΝΤΙΝΑ το Φουγαράκι, με το δικό της μενού, που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά και υποστηρίζει συχνά τα δικά τους πάρτυ!