Ξεναγήσεις

Ξεναγήσεις

Η ευρύτερη περιοχή του Ναύπλιου, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της συνύπαρξης του αρχαίου κόσμου με το σήμερα. Βυζαντινά μοναστήρια, μνημεία της κλασσικής εποχής, μεσαιωνικά, νεοκλασικά  και βιομηχανική αρχιτεκτονική των αρχών του 20ου αιώνα, συνυπάρχουν με πολυκατοικίες και αλουμινένιες κατασκευές μιας άναρχης δόμησης. Όλα σε ένα απίστευτα γοητευτικά παλλόμενο τοπίο, με την δικιά του παράλληλη «αγροτική» και «κτηνοτροφική» ιστορία  (η τρομερή επιδημία της φυλλοξήρας το 1918, οι διάφορες καλλιέργειες η άγρια βρώσιμη χλωρίδα κλπ).

Γύρω από αυτόν τον άξονα μιας τόσο ζωντανής συνέχειας και συνύπαρξης του παλιού κόσμου με το σήμερα, το ΦΟΥΓΑΡΟ οργανώνει ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους  και τα μουσεία της ευρύτερης Αργολίδας.

Υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού της εκάστοτε ξενάγησης με επισκέψεις στους οινοπαραγωγούς της περιοχής, (Νεμέα, Κορινθία, κλπ), στους παραγωγούς ελαιόλαδου και βιολογικών προϊόντων. Επίσης Trekking στα αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στα Βυζαντινά μνημεία, στα Μεσαιωνικά και  στα Μυκηναϊκά γιοφύρια, βαρκάδες κλπ.

Οι ημερομηνίες και το εκάστοτε πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Εκτός αυτού, για συγκεκριμένες ομάδες η για VIP επισκέψεις κλπ, το Φουγάρο οργανώνει κατόπιν συνεννοήσεως ξεναγήσεις με πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Επικοινωνία

κ. Ευγενία Παπανικολοπούλου
6940295414
evgenia@fougaro.gr