ΓΙΑ ΤΟΝ JOHNNY SEEFELDER (1952‑2015)

Notebook
23 May 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ JOHNNY SEEFELDER (1952‑2015)

To Φουγάρο πενθεί την απώλεια του αγαπημένου φίλου, συνεργάτη, αρχιτέκτονα Τζώννυ Σέφελντερ, που έφυγε από τη ζωή στη Μασσαλία στις 15 Μαΐου 2015, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 62 ετών.

Χαρισματικός, ευφυής, ποιητικός στη ζωή και την τέχνη, ο Τζώννυ ξεχώριζε πάντα για το ήθος, το ταλέντο, το χιούμορ και το βαθύ ανθρωπισμό του. Λάτρης της φύσης και της ζωής, έζησε στη Μασσαλία και μοίραζε τα καλοκαίρια του ανάμεσα στην Κορσική και την Ελλάδα.

Έλληνας με πατέρα Αυστριακής καταγωγής και ρίζες στη Γαλλία και την Ιταλία, ο Τζώννυ Σέφελντερ μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραίτη το 1970. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Μασσαλία όπου γνώρισε τη γυναίκα του Marie Christine, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: την Αλεξάνδρα, τον Jan και τον Thomas.

Συνεργάστηκε στενά με τη Μόρφω Παπανικολάου και τη Ρένα Σακελλαρίδου στην ανάπλαση του Φουγάρου. Λεπτολόγος μινιμαλιστής με ότι καταγινόταν, διέθετε τη σπάνια ικανότητα να προσθέτει χάρη, γοητεία και πνοή ανθρωπιάς σε όλα του τα έργα - δημόσια ή ιδιωτικά, μεγάλα ή «ταπεινά».

Τα πλατάνια, οι ακακίες και τα νερά στους κήπους του Φουγάρου που τόσο γοητεύουν τα παιδιά, είναι η πλούσια παρακαταθήκη του σε μας.

Κομψός, ευγενής, τρυφερός και ακούραστος φίλος, ο Τζώννυ Σέφελντερ, αφήνει ένα τεράστιο κενό πίσω του. Όμως το έργο του, όπως και η ζωή του, θα μείνει για όλους μας μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης.