Αποχαιρετισμός στον παλιό μας συνεργάτη Markus Walser

Notebook
18 March 2017

Αποχαιρετισμός στον παλιό μας συνεργάτη Markus Walser

Μέσα στις προηγούμενες μέρες, «έφυγε» αναπάντεχα, στα 62 του χρόνια, ο αγαπητός παλιός μας συνεργάτης, Markus Walser. Ο Markus υπήρξε Chef στο FOUGARO LE CAFÉ από το 2012 και για τρία χρόνια παρουσίαζε γεύσεις ξεχωριστής ποιότητας και έμπνευσης.

Ελβετός ο ίδιος, σπούδασε την τέχνη και την τεχνική της υψηλής μαγειρικής στην Ελβετία και συνέχισε να εκπαιδεύεται και να πειραματίζεται κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας. Η σφαίρα των γαστρονομικών ενδιαφερόντων του περιελάμβανε επίσης τη Μακροβιοτική υψηλή μαγειρική. Είχε εργαστεί ως private Chef για απαιτητικούς πελάτες και διάσημους σταρ του Χόλυγουντ στο Άσπεν, το Λονδίνο και τις Μπαχάμες, ενώ είχε διαχειριστεί προσωπικά πολύτιμες ιδιωτικές κάβες κρασιών και πούρων. Στην πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του είχε ασχοληθεί -μεταξύ άλλων- και με την ιστιοπλοΐα.

Στην Ελλάδα ήρθε πριν περίπου 15 χρόνια ως Chef στο καλύτερο τότε εστιατόριο της Αθήνας, το Πιλ Πουλ, και στη συνέχεια εργάστηκε σε μονάδες διαφόρων νησιών. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στη χώρα μας επειδή αγάπησε την Ελλάδα, τους ανθρώπους, τον τρόπο ζωής και την ελληνική κουζίνα. Τον συνάρπαζε επίσης η πληθώρα των εγχώριων αγροτικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Η παρακάτω δήλωσή του συμπυκνώνει όλη τη γαστρονομική του φιλοσοφία: «Η μαγειρική μου τέχνη και η απόλαυση που αισθάνομαι από αυτήν, πηγάζουν από τον σεβασμό μου στην τροφή και το μεγάλο πάθος μου να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους».

Καλό σου ταξίδι Markus…