Tο γαστρονομικό ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Tο γαστρονομικό ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου

,
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Στην κουζίνα του φουγάρου café, ο σεφ Marcus Walser και οι βοηθοί του, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την καινούργια σεζόν, με μικρά γαστρονομικά, θεματικά αφιερώματα ανά Σαββατοκύριακο, με συνταγές με φρούτα και λαχανικά του Φθινοπώρου.

Έτσι ξεκινάμε τον πρώτο κύκλο για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπου κάθε Σαββατοκύριακο, το μενού θα είναι, αφιερωμένο σε ένα φρούτο του Φθινόπωρου.

Το Σαββατοκύριακο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένο στο σύκο. Με το εμβληματικό γλυκό του Markus Walser: ψητά σύκα σε μαυροδάφνη και παγωτό βανίλια, αλλά και φρέσκα σύκα με προσούτο και αλμυρή τάρτα με κατσικίσιο τυρί και σύκα.

Στις 12, 13, 14 έχουμε αφιέρωμα στο σταφύλι. Κοτόπουλο σιγομαγειρεμένο σε χυμό φρέσκων σταφυλιών, τάρτα με μπλέ τυρί και σταφύλια, μια ξεχασμένη γαλλική συνταγή, «το ψάρι της Βερονίκης»: φιλέτο ψαριού με μια ελαφριά σάλτσα σταφυλιού επαναδομημένη με μυρωδιές και υλικά της αργολικής γης και τέλος «Νισουάζ του Σεπτεμβρίου». Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, τοματίνια, μαριναρισμένα φιλέτα σαρδέλας, βραστές φρέσκες πατατούλες και σφιχτά αυγά.

Το Σαββατοκύριακο 19, 20, 21 το έχουμε αφιερώσει στο δαμάσκηνο. Ένα αγαπημένο φρούτο των παιδικών μας χρόνων, πού όλο και πιο σπάνια το βρίσκουμε πια στα οπωροπωλεία. Θα δοκιμάσετε την Φθινοπωρινή light εκδοχή ενός κλασσικού πιάτου της Ελληνικής κουζίνας. Χοιρινό ψητό με δαμάσκηνα από τον Ελβετό σεφ Markus Walser, αλλά και μία  δροσερή σαλάτα με ρόκα ψητά δαμάσκηνα και προσούτο και για γλυκό, ψητά δαμάσκηνα με τραγανή κρούστα βανίλιας!!

Τo τελευταίο Σαββατοκύριακο, 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να γίνει χαμός με το φεστιβάλ jazz που ετοιμάζουμε. Ο σεφ μας ετοιμάζει ένα μενού έκπληξη με finger food, κλασσικά πιάτα από την Αμερική και για γλυκό, ένα στρούντελ με φρούτα του φθινόπωρου και αγγλική κρέμα βανίλιας.

Επίσης, προετοιμάζουμε ένα ή δύο pop up εργαστήρια της κουζίνας με μια επιλογή από τις συνταγές του Σεπτεμβρίου. Εκδήλωση ενδιαφέροντος στα τηλέφωνα 27520 47347, 6940295416.

Για τους μήνες που θα ακολουθήσουν, σκεφτόμαστε αφιερώματα στα λαχανικά του Φθινόπωρου, στα λαχανικά που φυτρώνουν μέσα στην γη – καρότα, ρεπάνια, κρεμμύδια, σκόρδα κλπ – πιο εορταστικά μενού για τις μέρες που έρχονται, μαγειρικές με κάστανα αλλά και στο αγαπημένο λαχανικό του Φουγάρου: την γλυκιά κίτρινη κολοκύθα.

, ,