Mehler & Sarrigeorgiou | Γλυπτική & Φωτογραφία

ART @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Mehler & Sarrigeorgiou | Γλυπτική & Φωτογραφία

,
Tuesday 15 June 2021Sunday 31 October 2021

Το καλοκαίρι του 2021, το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στο CAFÉBISTROT την έκθεση HERBERT MEHLER|ALEXIS SARRIGEORGIOU, με γλυπτά του Γερμανού καλλιτέχνη και έργα σε διαφορετικά μέσα από τον Έλληνα φωτογράφο.

Ο Herbert Mehler, γνωστός στην Αργολίδα από την έκθεση ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ στο FOUGARO ARTCENTER το 2016, παρουσιάζει τη νεότερη σειρά γλυπτών του, με έμπνευση όπως πάντα από τον φυσικό κόσμο. Τα βιομορφικά έργα του συνδυάζουν την απλή και αδρή φόρμα με τον δυναμικό συμβολισμό του χρώματος.

Ο Αλέξης Σαρρηγεωργίου, με όπλο τη δυναμική των χρωμάτων και των σχημάτων, παρουσιάζει έργα από τα ταξίδια του σε Ανατολή και Δύση καθώς και από την επίσκεψή του στα μεταλλεία του Λαυρίου. Τα έργα της έκθεσης θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως σταθμοί στον χώρο και το χρόνο, καταργώντας τις αποστάσεις και αναθεωρώντας το αυστηρό χρονικό συνεχές.

Η έκθεση σκοπεύει να φωτίσει συγγένειες ανάμεσα στο έργο δύο δημιουργών που προέρχονται από πολύ διαφορετικό περιβάλλον, όμως επικοινωνούν με εικαστικούς όρους.

 

Herbert Mehler

Γεννήθηκε το 1949 στο Steinau κοντά στην πόλη Fulda. Από το 1964 έως το 1968 μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του, Franz Mehler, στην τέχνη της ξυλογλυπτικής. Από το 1972 έως το 1976 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νυρεμβέργης. Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνώρισης της εφημερίδας «Nürnberger Nachrichten» και το 2007 με το Βραβείο Τέχνης της ίδιας εφημερίδας, καθώς και με το Βραβείο Τέχνης της πόλης του Würzburg. Το 2008 τού απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο της πόλης Mörfelden – Walldorf, από την Ένωση Γκαλερί των Κρατιδίων της Έσσης (Hessen) και της Ρηνανίας-Παλατινάτου (Rheinland-Pfalz) για το έργο του «Γλυπτά στο Πάρκο».

herbert-mehler.com

Το 2015, ο Herbert Mehler και η επίσης καλλιτέχνις σύντροφός του Sonja Edle von Hoessle ίδρυσαν το erbachshof art project, ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό κέντρο στο Eisingen της κεντρικής Γερμανίας. Το 2016 παρουσίασαν από κοινού για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα, στην έκθεση ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ στο FOUGARO ARTCENTER στο Ναύπλιο. Συνεργάτες και σύζυγοι, σήμερα ζουν και εργάζονται στο Eisingen και στο Κρανίδι στην Ελλάδα.

Αλέξης Σαρρηγεωργίου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και έκτοτε αποτελεί βασική έκφραση των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων.

Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Columbia University και Οικονομικά στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Τα τελευταία χρόνια ηγείται μεγάλων εταιρειών που ανήκουν στον ευρύτερο ασφαλιστικό χώρο.

Bαθιά ερωτευμένος με τη φωτογραφία και παρά τις απαιτήσεις της επαγγελματικής του καθημερινότητας, δημιουργεί πάντα τις ευκαιρίες, για να μελετήσει και να εκφραστεί μέσω του φωτογραφικού φακού του.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα “SoluKhumbu: an impression”, αποτυπώνοντας εικόνες και πρόσωπα από τις εξερευνήσεις του στα ορεινά χωριά του Νεπάλ.

Έχει πραγματοποιήσει την ατομική έκθεση «Μεταξύ ουρανού και γης: Ματιές στο Βασίλειο των Ιμαλαίων του Μπουτάν» και έχει συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση του Φωτογραφικού Κύκλου «Ασπρόμαυρο-Έγχρωμο: Τα δύο πρόσωπα μιας φωτογραφίας». Το έργο του εκτείνεται από τοπία σε πορτραίτα, σε δημιουργικές αναζητήσεις του συναισθήματος κάτω από την επιφάνεια.

,

27520 47300 | 210 8070 523 | art@fougaro.gr 

, ,