Χαρακτική για μεγάλους

WORKSHOPS FOR 15+ @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Χαρακτική για μεγάλους

,
Tuesday 6 October 2020Tuesday 25 May 2021

με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

Ανακαλύπτουμε την πλούσια τέχνη της χαρακτικής. Με πολλή φαντασία και μεράκι, εμπλουτίζουμε τα έργα μας με τις εκπλήξεις που παράγουν οι διάφορές τεχνικές τυπώματος. Κάθε καινούρια προσπάθεια κρύβει έναν κόσμο που ζωντανεύει από την δική μας φρέσκια ματιά.

πρόγραμμα

Το εργαστήριο χωρίζεται σε κύκλους μαθημάτων ανάλογά με το υλικό και την τεχνική. Λινόλεουμ, ξύλο, πλέξιγκλας, μεταξοτυπία και μονοτυπίες. Μαθαίνουμε τις διάφορες τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται, και δημιουργούμε ολοκληρωμένα χαρακτικά ώστε να κατανοήσουμε την αισθητική και τις ιδιαιτερότητες του κάθε υλικού. Παράλληλα θα μάθουμε πώς κατασκευάζεται μία μήτρα μεταξοτυπίας και θα δημιουργήσουμε μοναδικά χαρακτικά με την τεχνική της μονοτυπίας.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

27520 47370 | 6940 295418 | info@fougaro-workshops.gr

, ,