Φωτογραφίας Μαθήματα

WORKSHOPS @FOUGARO
,
photography
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

Φωτογραφίας Μαθήματα

,
Tuesday 16 June 2020Wednesday 29 July 2020

με τον Ηλία Καρατζούλη 

“Φωτογράφισε τον κόσμο όπως είναι. Τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον από την πραγματικότητα.”

Mary Ellen Mark

Η Φωτογραφία απο το ξεκίνημα της έως και σήμερα αποτελεί έναν απο τους πιο δημιουργικούς τρόπους έκφρασης. Η συνεχής ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας βοήθησε πολύ στην εξέλιξη της και έδωσε την δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, να ασχοληθούν με την φωτογραφία περισσότερο απο κάθε άλλη φορά. Το FOUGARO ARTCENTER ξεκινά έναν κύκλο μαθημάτων με σκοπό να δώσει στους φίλους της φωτογραφίας μια σφαιρική και εμπεριστατωμένη γνώση γύρω απο το αντικείμενο της φωτογραφίας και τα μυστικά της, τους νέους όρους και κανόνες σχετικά με την λήψη,την επεξεργασία και το τύπωμα. Η αυτοματοποίηση των λειτουργιών και ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής, πέραν της πρακτικότητας του χειρισμού, δεν βοήθησαν και στην καλλιέργια της δημιουργικής ματιάς.

Σκοπός των μαθημάτων είναι να μάθει ο φωτογράφος να αποτυπωνει κάθε στιγμή όπως ακριβώς θέλει και νιώθει, όχι όπως θα του ‘’προτείνει’’ αυτόματα η μηχανή. Αυτό απαιτεί συνεχή τριβή με το αντικείμενο και όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση γύρω απο αυτό. Τα μαθήματα θα προσεγγίσουν σφαιρικά το αντικείμενο της φωτογραφίας και απευθύνονται σε άτομα διαφορετικού βαθμού εξοικείωσης με το φωτογραφικό μέσο συνδέoντας άμεσα την καλλιτεχνική, τη θεωρητική και την τεχνική της φωτογραφικής εικόνας, στοχεύοντας στην καλλιέργια της δημιουργικής ματιάς και της αισθητικής, στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, την κριτική ανάλυση-συζήτηση των εικόνων, τον πειραματισμό, τη συμβουλευτική καθοδήγηση καθώς και την παρουσίαση των έργων τους στο κοινό.

Οι συμμετέχοντες θα ωθούνται να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα και το προσωπικό τους ύφος όπως και να αναζητήσουν τη δική τους μεθοδολογία για την παραγωγή φωτογραφικού έργου.

Ηλίας Καρατζούλης

Γεννήθηκε το 1982 στο Άργος. Το 2006 αποφοίτησε από την Ακαδημία Φωτογραφίας της Leica. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες ομαδικες εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας της φωτογραφίας με μαθήματα στο Άργος και Καλαμάτα. Από τον Φεβρουάριο του 2018 ως καθηγητής στο τμήμα Τέχνη της Φωτογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπλίου.

,

2752047370  |  6944411041  |  info@fougaro-workshops.gr

, ,