Υφαντική σε τελάρο
,με τη Ραφαηλίδη Νικολέττα
από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 6.30 – 8 μμ στα MALLIA COUVARIA
Η υφαντική είναι μία από τις παλαιότερες τέχνες στη ιστορία του ανθρώπου. Στο πέρασμα των αιώνων φέρει χαρακτηριστικά πολιτισμών, εξελίσσετε και αλληλεπιδρά με την εποχή της. Το ταξίδι του υφαδιού και του στημονιού συνεχίζεται στο Φουγάρο. Εμπνεόμαστε από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΦΟΥΓΑΡΟΥ και συνθέτουμε παραδοσιακά μοτίβα στο τελάρο μας.
Τι θα μάθουμε….
1ος κύκλος Αρχαρίων 12 συναντήσεων (Οκτ – Νοε – Δεκ 2022)
Γνωριμία με τους όρους, υλικά και εξοπλισμός. Επιλογή νημάτων & χρωματικοί συνδυασμοί, στήσιμο τελάρου, τεχνικές ύφανσης κιλιμιού, υφαίνουμε συνθέτοντας παραδοσιακά μοτίβα
2ος κύκλος Προχωρημένων 12 συναντήσεων (Ιαν – Φεβρ – Μάρτ 2023)
Κύκλος, καμπύλες, πλάγια ύφανση, - Δημιουργία πατρόν υφαντού - Ταπισερί - τελειώματα υφαντού – αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την ύφανση
Νικολέττα Ραφαηλίδη
Η Νικολέττα Ραφαηλίδη γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 2019 αποφοίτησε από το ΔΙΕΚ Επιδαύρου με ειδικότητα Τεχνικού τεχνολογίας ενδύματος & υποδήματος. Ασχολείται ενεργά με τη δημιουργική ραπτική, το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδύματος, την υφαντική, την κεντητική, τη ζωγραφική σε ύφασμα, και την ταπετσαρία επίπλων. Από το Δεκέμβριο του 2017 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.