"Υπαρξισμός και σύγχρονη ψυχοθεραπεία"

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
LIBRARY
,

"Υπαρξισμός και σύγχρονη ψυχοθεραπεία"

,
Saturday 21 February 2015

Ομιλία της Ευγενίας Γεωργαντά, Psy.D., ECP. στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

Η Ευγενία Γεωργαντά θα μας εισαγάγει στα υπαρξιακά θέματα που έχουν διατυπωθεί από τους υπαρξιακούς φιλοσόφους καθώς και η σχέση τους με την ψυχοθεραπεία. Τα βασικά δεδομένα της ύπαρξης επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο είμαστε και λειτουργούμε στην ζωή μας. Οι ψυχικές ασθένειες αποτελούν την αντίδραση και προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτά τα υπαρξιακά θέματα.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της ζωής; Ποια στάση θα κρατήσουμε απέναντι στα δεδομένα μας; Αυτά καθώς και άλλα σημαντικά ερωτήματα θα προσεγγίσουμε σε αυτή την παρουσίαση.

Είσοδος Ελεύθερη

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Η Ευγενία Γεωργαντά, Psy.D., ECP, τελείωσε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία το 1986 στην Βοστώνη. Από το 1987 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι διακεκριμένη στους τομείς της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ιδρυτικό μέλος του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας, όπου είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Άρθρα και ομιλίες της έχουν εκδοθεί σε περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο «Τι είναι Ψυχοθεραπεία», το 2007 το «Αποτυπώνοντας την στιγμή», το 2009 το «Ταξίδι στο συναίσθημα: Ο Υπαρξισμός στην ζωή μου» και το 2012 το «Η Διαδικασία της Ψυχοθεραπείας». Είναι γραμματέας της ΕΕΨΕ (Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας), μέλος της EAP (European Association for Psychotherapy), της APA (American Psychological Association), της ΕΛΨΕ (Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία) και του ΣΕΨ (Ελληνική Εταιρεία Ψυχολόγων).

, ,