Το Φεστιβάλ Ναυπλίου ξεκινά στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου ξεκινά στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

,
Friday 21 June 2013

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» ΤΟΥ ROBERT WILSON & 11 ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ με τη Λυδία Κονιόρδου & τον Θοδωρή Οικονόμου

Το ΦΟΥΓΑΡΟ στα πλαίσια της χορηγίας και στήριξης του στο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2013, καλωσορίζει τους κάτοικους και επισκέπτες της πόλης, στην εναρκτήρια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ.

Το φετινό φεστιβάλ Ναυπλίου ανοίγει τις πύλες του με ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποιητική δημιουργία – από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια. Ο Θοδωρής Οικονόμου, συνθέτης της μουσικής για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, ερμηνεύει δικές του συνθέσεις παρουσία μιας μεγάλης του ελληνικού θεάτρου: της Λυδίας Κονιόρδου.  

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η πρωτότυπη μουσική της παράστασης «Οδύσσεια», του γνωστού εικαστικού και σκηνοθέτη Robert Wilson, ενώ την ερμηνεία των τραγουδιών αναλαμβάνει η Λυδία Κονιόρδου.

Στο δεύτερο μέρος πρωτο-παρουσιάζεται μια καινούργια σύνθεση ενός μουσικού σύμπαντος από το οποίο αναδύονται 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον ποιητή, 150 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Τα 11 μελοποιημένα ποιήματα που θα ακουστούν είναι:

 1. Περιμένοντας τους βαρβάρους
 2. Όσο μπορείς    
 3. Η τράπεζα του μέλλοντος
 4. Φωνές 
 5. Θάλασσα του πρωιού
 6. Επιθυμίες   
 7. Τα παράθυρα
 8. Διακοπή  
 9. Κεριά
 10. Leavingtherapia
 11. Η Πόλις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 

Το 22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει ως κεντρικό κορμό την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία ως ένα "χρέος" υπενθύμισης, ιδιαίτερα σήμερα με την περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα που πλανάται στη χώρα. Το βασικό πρόγραμμα διανθίζεται με ξεχωριστές μουσικές κλασικών και σύγχρονων συνθετών και διακεκριμένους καλλιτέχνες του κόσμου. 

Συνολικά, περισσότεροι από 45 καλλιτέχνες προσφέρουν την τέχνη τους σε 10 διαφορετικές βραδιές που αγκαλιάζουν ολόκληρη την πόλη. Στους καθιερωμένους χώρους των συναυλιών: Το Βουλευτικό, το Παλαμίδι, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, προστίθεται φέτος και η Πλατεία Αρβανιτιάς και για δεύτερη χρονιά το Φουγάρο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα: www.nafplionfestival.gr.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ & 5€ 

Προπώληση:

 1. Στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Νέας Κίου) 
 2. Στο γραφείο Τουρισμού και Πληροφοριών του Δήμου Ναυπλιακών, Πλατεία Τριών Ναυάρχων (ισόγειο Δημαρχείου) καθημερινά 9.00-13.00 και 16.00-20.00
 3. Στο χώρο κάθε συναυλίας, μία ώρα πριν την έναρξή της

22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 
21 - 30 Ιουνίου 2013

Κάθε βράδυ στις 21:00
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης
Οργάνωση: Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ
Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

, ,