Το Γαστρονομικό ημερολόγιο του Φεβρουαρίου

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Το Γαστρονομικό ημερολόγιο του Φεβρουαρίου

,
Friday 6 February 2015Sunday 1 March 2015

Mπαίνοντας για τα καλά στο Tριώδιο, είπαμε στο Café να το γιορτάσουμε με τέσσερα μικρά αφιερώματα στην Ελληνική τοπική κουζίνα!

Ξεκινάμε λοιπόν στις 6, 7, 8/2 με συνταγές από την Μακεδονία! Σουτζουκάκια από τις Σέρρες μέσα σε λευκή σάλτσα μακάλο, κοκκινιστό αρνάκι γάλακτος με πλιγούρι, παστουρμαδόπιτα και το κυρίαρχο χειμωνιάτικο πιάτο του Ελληνικού Βορρά: χοιρινό με λάχανο!

Τη δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου έχουμε την Τσικνοπέμπτη, στις 12/2 το Φουγάρο θα «τσικνήσει» με ένα Ελληνικό πάρτι και ένα mix grill μενού, για να συνεχίσει στις 13, 14, 15/2 με συνταγές από την Κρήτη. Μπουρέκι Χανιώτικο, λεμονάτο κουνέλι με θυμάρι, σουπιά γεμιστή και Σφακιανή πίτα. Η γαστρονομία της Κρήτης είναι τεράστια πράγμα που κάνει τις επιλογές του σεφ μας εξαιρετικά δύσκολες…

Στις 20, 21, 22/2 έχουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην κουζίνα της κεντρικής στερεάς, με μια πικάντικη σαλάτα με σουπιές, κόκκινες πιπεριές & τουρσιά και ένα πολύ νόστιμο κοτόπουλο με χυλοπίτες και καρύδια!

Ενώ στις 23/2, Καθαρά Δευτέρα, Ελληνικό πανηγύρι με όλα τα σαρακοστιανά!

Ο μήνας θα τελειώσει με ένα αφιέρωμα στην μαγειρική παράδοση των Επτανήσων με τα τρία πιο εμβληματικά φαγητά: κοτόπουλο παστιτσάδα, Κερκυραϊκό σοφρίτο και σκορπίνες μπουρδέτο!!! (27, 28/2, 1/3)

, ,