Το γαστρονομικό ημερολόγιο του Ιανουαρίου

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Το γαστρονομικό ημερολόγιο του Ιανουαρίου

,
Saturday 10 January 2015Sunday 1 February 2015

Το Φουγάρο Café ανασυντάσσεται και μπαίνει στο 2015 με νέα μενού, καινούργια κρασιά στον κατάλογο – από την Νεμέα πάντα φυσικά και μικρά αφιερώματα στις τοπικές, ή εθνικές κουζίνες.

Ξεκινάμε λοιπόν αμέσως μετά τα Φώτα, στις 10 & 11/1 με ένα μικρό αφιέρωμα στην Ασιατική κουζίνα. Ο σεφ του Φουγάρου Markus Walser για πολλά χρόνια – πριν εγκατασταθεί στην Ελλάδα ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Βρήκαμε λοιπόν την ευκαιρία να τον εκμεταλλευτούμε και του ζητήσαμε να μας παρουσιάσει ένα μικρό μενού με μερικά από τα πιο αγαπημένα του πιάτα: ένα κόκκινο ταϋλανδέζικο κάρυ με κοτόπουλο, χειροποίητα spring rolls, μια τραγανή σιγοψημένη παντσέτα με 5 κινέζικα μπαχαρικά, τηγανητά ριζομακάρονα με γαρίδες κ. α..

Την επόμενη εβδομάδα επιστροφή στην αγαπημένη μας γαλλική κουζίνα με δύο από τα πιο εμβληματικά της πιάτα: coq au vin – κόκορας μαριναρισμένος και σιγομαγειρεμένος σε κόκκινο κρασί από την Νεμέα και steak au poivre – μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από μαύρο πιπέρι! Για την αντιμετώπιση του ψύχους, μια κλασσική «θερμαντική» κρεμμυδόσουπα! Θα συνδυάσουμε τα πιάτα, με τα καινούργια κρασιά του καταλόγου μας από το κτήμα Παλυβού!

Για τις 23, 24 & 25/1 που καθώς φαίνεται θα έχουμε εκλογές, επιλέξαμε να σερβίρουμε αυτό που ενώνει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων: Ελληνική κουζίνα! Φασολάδα, χοιρινό με σέλινο από την Βόρεια Ελλάδα και το κλασσικό πιάτο της Αργολίδας – αρνάκι μπογάνα, (ελαφρά κοκκινιστό αρνάκι στον φούρνο με πατάτες). Όλα για νικητές, ηττημένους και πολιτικά αδιάφορους...

Θα κλείσουμε τον πολιτικά ζεστό μήνα Ιανουάριο στις 30, 31/1 & 1/2 με ένα Ισπανικό μενού! Tapas – μικρά πιάτα – μεζεδάκια που συνοδεύουν το κρασί, Tortilla – ισπανική ομελέτα με πατάτες και αυγά από κότες βιολογικής εκτροφής από το κτήμα μας, paella – την κλασική συνταγή από την Βαλέντσια: ένα «τραγανό» ρύζι αμάγαλμα των δύο μεγάλων πολιτισμών που διαμόρφωσαν την Ισπανική γαστρονομία. Το ρύζι που έφεραν οι Άραβες και το χαμηλό τηγανάκι που μαγειρεύεται – κληρονομιά από τους Ρωμαίους.

Για το Φεβρουάριο λέμε να ξεκινήσουμε με ένα αφιέρωμα στο Μαρόκο …

, ,