Το Γαστρονομικό ημερολόγιο του Απριλίου

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Το Γαστρονομικό ημερολόγιο του Απριλίου

,
Friday 17 April 2015Sunday 26 April 2015

O μήνας Απρίλιος στο Φουγάρο Café.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα, το Φουγάρο Café επιστρέφει στις παλιές του αγάπες με αφιερώματα στις εθνικές κουζίνες και στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Έτσι το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα (17, 18, 19/4) είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της λατινικής Αμερικής. Μια άκρως ενδιαφέρουσα fusion κουζίνα – εν πολλοίς άγνωστη στους Έλληνες – με επιδράσεις από την μαγειρική των Ισπανών εποίκων, των μαύρων Αφρικανών δούλων και φυσικά την τοπική νοτιοαμερικάνικη παράδοση. 

Αφορμή για το γαστριμαργικό μας αφιέρωμα δεν είναι άλλη από το “Latin” πάρτι που θα λάβει χώρα στο Φουγάρο το Σάββατο 18 Απριλίου, με μουσική και χορούς από την Λατινική Αμερική.

Ο σεφ Markus Walser, θα ετοιμάσει μεταξύ άλλων μία Cazuela de mariscos al coco – σούπα με θαλασσινά σιγομαγειρεμένα σε γάλα από κοκοφοίνικα, την αγαπημένη σαλάτα της Frida Kahlo με ψητά κολοκυθάκια και αβοκάντο, μια Μεξικάνικη σαλάτα, την Pico de Gallo, και Pollo Relleno – ένα κοτόπουλο γεμιστό με τυρί, μανιτάρια και σπανάκι.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο αντίστοιχα του Απριλίου, σημείο αναφοράς στο menu μας θα είναι τα φρέσκα λαχανικά της Άνοιξης και ειδικότερα τα σπαράγγια, ο αρακάς και οι αγκινάρες

Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσουμε: μία τάρτα με προσούτο και πράσινα σπαράγγια – ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα –, κοτόπουλο κατσαρόλας με φρέσκο αρακά, αγκινάρες και σπαράγγια, κις με σολομό και σπαράγγια, σαλάτα με φράουλες μαριναρισμένες σε βαλσαμικό ξύδι με βασιλικό.

, ,