Τίνα Αλεξοπούλου LIVE !

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Τίνα Αλεξοπούλου LIVE !

,
Saturday 3 October 2020

C’est si bon - It’s so good! 

Tο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 10μμ στο ΦΟΥΓΑΡΟ, η Τίνα Αλεξοπούλου ερμηνεύει αγαπημένα τζαζ και swing τραγούδια που ενώ πρωτογράφτηκαν στα γαλλικά μεταφράστηκαν στα αγγλικά, σπάζοντας τα μουσικά σύνορα και αποκτώντας διεθνή φήμη.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι το πασίγνωστο ‘Beyond the sea’ που το συνέθεσε αρχικά ο Charles Τrenet με τίτλο ‘La mer’, το ‘Ι will wait for you’ του Michel Legrand που ήταν το βασικό θέμα στο μιούζικαλ με την Κατρίν Ντενέβ ‘Les Parapluies de Cherbourg’ και βεβαίως το ήδη γνωστό ‘La vie en Rose’ της Edith Piaf που  το ερμήνευσε ο Louis Armstrong με την χαρακτηριστική φωνή του και απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

C’est si bon- it’s sο good, λοιπόν, ο τίτλος της ξεχωριστής μουσικής βραδιάς , όπως και το γνωστό γαλλικό κομμάτι του Yves Montand που το ερμήνευσε αργότερα ο Dean Martin με τίτλο ‘It’s so good’. Και πραγματικά θα είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το μελωδικό παντρεμα που θα απολαύσουμε στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Μαζί με την Τίνα Αλεξοπούλου οι εξαιρετικοί μουσικοί Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο και Φοίβος Μποζάς στο σαξόφωνο. 

Δείτε εδώ ένα μικρό απόσπασμα με την Τίνα να τραγουδάει σε 7 γλώσσες ! (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γερμανικά, ελληνικά).

Τίνα Αλεξοπούλου

Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts, University of Exeter στην Αγγλία. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο και σε παραστάσεις μιούζικαλ. Με το  συγκρότημα της έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Λίβανο, Ρωσία). Έχει παρουσιάσει με επιτυχία το μουσικό αφιέρωμα στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε Παρίσι, Νάντη, Μασσαλία, Νίκαια, Saint-Germain-En-Laye, Evry, Γενεύη, Sarzeau, Αθήνα -Ίδρυμα Θεοχαράκη, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

,

27520 47347 | 6946 594588 | info@fougaro-cafe.gr

, ,