Σχέδιο μόδας

WORKSHOPS FOR 15+ @FOUGARO
,
fashion
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Σχέδιο μόδας

,
Tuesday 6 October 2020Tuesday 5 January 2021

για έφηβους κι ενήλικες, με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

«Δεν σχεδιάζω ρούχα. Σχεδιάζω όνειρα.» Ralph Lauren

Ο τρίμηνος κύκλος μαθημάτων του εργαστηρίου περιλαμβάνει σχέδιο εκ του φυσικού, ανατομία και αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και εξοικείωση με την φιγούρα του σχεδίου μόδας. Παράλληλα γίνεται εισαγωγή στις βασικές αρχές της χρωματολογίας και στο πώς να χειριζόμαστε το χρώμα ενώ μαθαίνουμε όλα τα βήματα που απαιτούνται για τον σχεδιασμό υφάσματος. Υλικά όπως μολύβια, τέμπερες, πενάκια και κραγιόνια θα μας δείξουν τον δρόμο για να σχεδιάζουμε με λεπτομέρεια τα ενδύματα μας.

Μέσω της εξοικείωσης με το ελεύθερο σχέδιο διδασκόμαστε σχετικά με τις αναλογίες των διαστάσεων αλλά και των τόνων, καλλιεργούμε τις γραφές μας και μαθαίνουμε να δίνουμε έκφραση στις γραμμές μας. Δουλεύοντας με χρώμα μπαίνουμε σε έναν ολόκληρο κόσμο από ιδιότητες και γνωρίσματα. Βασικά και συμπληρωματικά χρώματα, τονικές και χρωματικές διαβαθμίσεις, αρμονίες και αντιθέσεις μας βοηθούν να συνθέσουμε και να οργανώσουμε τα έργα μας.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

27520 47370 | 6940 295418 | info@fougaro-workshops.gr

, ,