Στράτος Καλαφάτης | εργαστήριο για τη φωτογραφία

Τα Εργαστήρια στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOP4
,

Στράτος Καλαφάτης | εργαστήριο για τη φωτογραφία

,
Σάββατο 21 Μαρτίου | 4-6μμ

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης BLACK&BLUE, το FOUGARO ARTCENTER προσκαλεί καλλιτέχνες της FKPCOLLECTION σε ένα πρόγραμμα διάδρασης με το κοινό μέσα από παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια για εφήβους.  

Εργαστήριο για τη φωτογραφία, για εφήβους (15-18 ετών) από τον Στράτο Καλαφάτη και τη Λία Ναλμπαντίδου.

Το εργαστήριο θα βασιστεί σε έργα της έκθεσης BLACK&BLUE και σε υλικό από βιβλία της Βιβλιοθήκης του FOUGARO ARTCENTER.

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Art Institute of Philadelphia των ΗΠΑ. Ζει στην Θεσσαλονίκη και έχει δημιουργήσει με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESSERA·έναν “τόπο” για την φωτογραφία με δράσεις εκπαιδευτικές, εκδοτικές και καλλιτεχνικές. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρουσιάζει το έργο του, σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ και διοργανώσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν έξι βιβλία με τις εργασίες του.

Η Λία Ναλμπαντίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φωτογραφία (BFA, 1991) στο Columbus College of Art & Design (Columbus – Ohio) στις ΗΠΑ & Humanities (Body Academy) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Γυναικών – EXPO 2000 στη Γερμανία. Το έργο της (Φωτογραφίες και Artists’ Books) αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές συλλογές, σε συλλογές μουσείων και σε βιβλιοθήκες: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) & Μουσείο Μπενάκη – Αθήνα, Μουσείο Φωτογραφίας  Θεσσαλονίκης, Architekturbild EV – Stuttgart, Gulbenkian Art Library – Lisbon, Photoireland Foundation Collection – Dublin, Beinecke Rare Book & Manuscript Library –  Yale University & Weserburg Research Centre for Artists’ Books – Bremen.

,
Πληροφορίες:
,

To εργαστήριo προσφέρεται χωρίς χρέωση χάρη στην ευγενική προσφορά των καλλιτεχνών.
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης

info@fougaro-workshops.gr & 2752047370

, ,