Στράτος Καλαφάτης | «Φωτογραφίες, αλήθειες και ψέματα»

Τα Εργαστήρια στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

Στράτος Καλαφάτης | «Φωτογραφίες, αλήθειες και ψέματα»

,
Κυριακή 22 Μαρτίου | 7μμ

Masterclass φωτογραφίας

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης BLACK&BLUE, το FOUGARO ARTCENTER προσκαλεί καλλιτέχνες της FKPCOLLECTION σε ένα πρόγραμμα διάδρασης με το κοινό μέσα από παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια για εφήβους.  

Σε ένα Masterclass, ανοιχτό στους φίλους της φωτογραφίας και της τέχνης γενικότερα, θα γίνει μια σύντομη αναδρομή από την ανακάλυψη και την εξέλιξη της φωτογραφικής εικόνας μέχρι την επανάσταση της ψηφιακής εποχής. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το προσωπικό έργο του δημιουργού και θα συζητηθούν θέματα όπως το πώς, το τι και το γιατί στην καλλιτεχνική διαδικασία.

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Art Institute of Philadelphia των ΗΠΑ. Ζει στην Θεσσαλονίκη και έχει δημιουργήσει με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESSERA·έναν “τόπο” για την φωτογραφία με δράσεις εκπαιδευτικές, εκδοτικές και καλλιτεχνικές. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρουσιάζει το έργο του, σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ και διοργανώσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν έξι βιβλία με τις εργασίες του.

,
Πληροφορίες:
,

είσοδος ελεύθερη
info@fougaro-workshops.gr  &  2752047370

, ,