Στα 700 χρόνια του Δάντη

Άλλες εκδηλώσεις
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Στα 700 χρόνια του Δάντη

,
Tuesday 6 July 2021

Τιμώντας τα 700 χρόνια από τον θάνατο του Δάντη (Dante Alighieri), οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 στις 8μμ εσπερίδα για τον σπουδαίο αυτό Ευρωπαίο πνευματικό άνθρωπο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: ο κ. Ιωάννης Τσόλκας, Καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και η κ. Federica Ambroso, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, φιλόλογος, συγγραφέας.

Ρόλο συντονιστή θα αναλάβει ο κ. Γιώργος Μικρός, Καθηγητής Υπολογιστικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ, τ. Πρόεδρος του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Δάντης (Dante Alighieri, 22 Μαΐου - 13 Ιουνίου 1265 – 14 Σεπτεμβρίου 1321) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές. Θεωρείται ο πρώτος σημαντικός δημιουργός στην ιταλική ποίηση ενώ το περίφημο έργο του, η Θεία Κωμωδία, εκτιμάται έως σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

,

27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

, ,