Στέλλα Παπαλάµπρου & Δηµήτρης Κεραµιδάκης LIVE

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Στέλλα Παπαλάµπρου & Δηµήτρης Κεραµιδάκης LIVE

,
Saturday 11 November 2017

Η Στέλλα Παπαλάμπρου & ο Δημήτρης Κεραμιδάκης έρχονται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 από τις 10μμ στο Le Café,με πιάνο & τραγούδι, ένα πολυμορφικό παιχνίδι σε διαχρονικά styles, όπου η jazz συναντά το κλασικό τραγούδι, την pop και τη world μουσική...

Η Στέλλα Παπαλάμπρου έχει σπουδάσει νομική, ελληνική φιλολογία, μετάφραση, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι και μιλάει έξι γλώσσες. Μοιράζει τον επαγγελματικό της χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας εμφανίσεις όπως στο Σταυρό του Νότου, Ίλιον Plus, Mylos Club, Jazz Point κλπ και στη Νέα Υόρκη, σε καλλιτεχνικούς χώρους και γκαλερί (New York Hilton Hotel, Ayza, AAA3A etc). Στη Νέα Υόρκη ετοιμάζει με τον διακεκριμένο κιθαρίστα και συνθέτη Σπύρο Εξάρα (Blue Note Records) τη νέα της δισκογραφική δουλειά, σε συνθέσεις του ίδιου κι άλλων διεθνώς γνωστών συνθετών, με δικούς της στίχους και σε πολλές γλώσσες. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς της world jazz, όπως οι Haig Yazdjian, Marcelo Woloski, Nazim Aliouche, Νικόλας Αναδολής, Κώστας Αναστασιάδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου και με τον Σάκη Ρουβά σε ποπ ρεπερτόριο στη Νέα Υόρκη. Έκανε καλλιτεχνικές εμφανίσεις και περιοδείες στη Γαλλία, συνέστησε με τον γαλλοαλγερινό μουσικό Nazim Aliouche το quintet “Holimelia”, και κυκλοφόρησαν τον δίσκο “Microcosm”.  Με τη μοναδική, αισθαντική φωνή της ερμηνεύει world jazz pop ρεπερτόριο σε πρωτότυπη μουσική και διασκευές.

Ο Δημήτρης Κεραμιδάκης, είναι παραγωγός, συνθέτης και σολίστ. Σπούδασε στο  Κρατικό Ωδείο, και αμέσως ξεκίνησε να δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, παίρνοντας υποτροφίες  στις σπουδές του, με καθηγητές όπως οι Roberto Szidon, Ruth Gerald , Mr Loerher, G. Shroeder, Milena Mollova, Sarantis Kassaras, Victor Merzhanov. Ασχολείται με την αυτοσχεδιαστική μουσική και την ηλεκτρονική τεχνολογία κάνοντας συναυλίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κων/πολη με  2.000 συμμετοχές σε ελληνική και ξένη δισκογραφία, παρουσιάσεις σε φεστιβάλ, σεμινάρια, μουσική για τηλεόραση και θέατρο. Παντρεύει το παραδοσιακό τραγούδι, τη μεσογειακή μουσική και της δυτική άφρο-κουλτούρα με την μαγεία του πιάνου, της τεχνολογίας και την ελευθερία της jazz, συστήνοντας το σχήμα The Jazz Ethnic Project. Τώρα ετοιμάζει το soundtrack μιας ταινίας του Μιχάλη Γιαριμούστα που θα ηχογραφηθεί στη Νέα Υόρκη. To 2014 βραβεύτηκε για την προσφορά του στη μουσική στο Φεστιβάλ Μουσών. Έχει βγει μέσα στους καλύτερους 5 καλλιτέχνες στον κόσμο σε διαγωνισμό jazz στη Νέα Υόρκη.

Είσοδος ελεύθερη

, ,