Σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
LIBRARY
,

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο

,
Saturday 19 March 2016Saturday 21 May 2016

Η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου ξεκίνησε το Σάββατο 19 Μαρτίου, κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με τον καταξιωμένο συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο. Το σεμινάριο περιστρέφεται γύρω από τα μυστικά της τέχνης της μυθοπλασίας, με την έννοια ότι η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές συγγραφής μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία, καθώς και από βιβλία του ίδιου του συγγραφέα.

Ο Bαγγέλης Pαπτόπουλος γεννήθηκε το 1959 στην Aθήνα, όπου σπούδασε παιδαγωγικά και δημοσιογραφία. Έζησε για ένα χρόνο στη Σουηδία (1980-81) και ως υπότροφος του International Writing Program για μισό περίπου χρόνο στις HΠA (1984). Έχει γράψει 26 βιβλία μεταξύ των οποίων "Τα τζιτζίκια", "Φίλοι", "Λούλα", "Διόδια", "Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας" ενώ συνολικά έχουν τυπωθεί περισσότερα από 250.000 αντίτυπα των βιβλίων του.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας σε εκδοτικούς οίκους ("Kέδρος", "Λιβάνης"), τακτικός συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών, σύμβουλος σεναρίων στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και σε τηλεοπτικά κανάλια (ET1, ET2), παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών. Δίδαξε επίσης σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής (EKEBI, ΕΚΕΜΕΛ, Μουσείο Ηρακλειδών, Κολλέγιο Αθηνών, ΚΕΘΕΑ), ενώ από το 2005 ως το 2007 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Eταιρείας Συγγραφέων.

Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο ("Λούλα"), και τον κινηματογράφο ("Ο εργένης").

https://vangelisraptopoulos.wordpress.com

, ,