Σεμινάρια για γονείς με τη Μαρία Ιωαννίδου!

Άλλες εκδηλώσεις
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
LIBRARY
,

Σεμινάρια για γονείς με τη Μαρία Ιωαννίδου!

,
Sunday 11 February 2018Sunday 15 April 2018

Η πρόκληση του να είσαι γονιός...

Στο ΦΟΥΓΑΡΟ ξεκινά κύκλος δωρεάν σεμιναρίων από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διάλογο θα επεξεργαστούμε ερωτήματα που τους απασχολούν, προκειμένου να υποστηριχθούν στην άσκηση του ρόλου τους ως γονείς, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής!

Είμαστε μια παρέα που ακούει, κατανοεί, δεν επικρίνει και κρατάει μυστικά. Ελάτε να κουβεντιάσουμε! Θα αναζητήσουμε τρόπους να μεγαλώσουμε παιδιά πιο ελεύθερα και πιο ευτυχισμένα. Θα θυμηθούμε, θα μοιραστούμε και θα δοκιμάσουμε να ξαναγίνουμε παιδιά που τολμούν, παίζουν και νιώθουν περισσότερο απ' όσο σκέφτονται. Όμως, θα παραμείνουμε ενήλικες που ακούν με προσοχή. Οι εμπειρίες σου είναι πολύτιμες!

Σε περιμένουμε να τις μοιραστείς μαζί μας στις παρακάτω συναντήσεις:

1η συνάντηση (25 Φεβρουαρίου):

«Αυτό δεν είναι παιδί…»

Στόχος της συνάντησης είναι να διερευνήσουμε τρόπους σωστής διαχείρισης του θυμού των παιδιών και να αναζητήσουμε δρόμους ώστε οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών να γίνουν αφορμές για την βελτίωση της μεταξύ τους σχέσης.

2η συνάντηση (11 Μαρτίου)

«Μεγαλώστε δυνατά και ευτυχισμένα παιδιά»

Η συνάντηση έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοαποτελεσματικότητα των παιδιών τους ώστε να τα καταστήσουν ικανά να πετύχουν τους δικούς τους στόχους ζωής και ως ενήλικες να φτάσουν στην αυτοπραγμάτωση.

3η συνάντηση (1 Απριλίου)

«Μαμά, μπαμπά, φοβάμαι…»

Πώς να αντιμετωπίσετε τους παιδικούς φόβους και βοηθήσετε τα παιδιά σας να προχωρήσουν σε στιγμές που η ζωή τους φαίνεται δύσκολη έως απειλητική.

4η συνάντηση (15 Απριλίου)

«Οι καλύτεροι γονείς είναι οι ατελείς»

Στην συγκεκριμένη συνάντηση θα διερευνήσουμε τρόπους να παραμένουν οι γονείς συμπονετικοί με τον εαυτό τους σε στιγμές που αστοχούν στο γονεϊκό τους ρόλο και επανορθώνουν τις σχέσεις με τα παιδιά τους όταν διέρχεται κρίσεις.

5η συνάντηση (29 Απριλίου)

«Τώρα αυτό πώς να το πω;».

Στην συνάντηση αυτή θα μιλήσουμε για τις στιγμές που τα παιδιά θέτουν δύσκολες ερωτήσεις και αγγίζουν θέματα για τα οποία είναι δύσκολο να μιλήσουμε. Είναι σημαντικό οι γονείς να είναι προετοιμασμένοι ώστε να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ανταποκριθούν στην ανάγκη των παιδιών τους διατηρώντας την συναισθηματική επικοινωνία και χρησιμοποιώντας κατάλληλη γλώσσα.

6η συνάντηση (13 Μαΐου)

«Πώς να πεις "αντίο"»

Η ζωή του κάθε ανθρώπου από την στιγμή που αρχίζει είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες απώλειες. Με πρώτη την απώλεια της μήτρας σε όλη μας την ζωή χωρίς να το επιλέξουμε καλούμαστε να αποχαιρετήσουμε ανθρώπους και καταστάσεις που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφα.

Η σωστή προετοιμασία των παιδιών για κάθε αλλαγή της ζωής τους πριν συμβεί είναι σημαντική για να διατηρήσουν την συναισθηματική τους ισορροπία και να αξιοποιήσουν την απώλεια ως μία ευκαιρία για την ωρίμανσή τους.

, ,