Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος

Το Θέατρο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος

,
Wednesday 17 June 2015

Τη θεατρική παράσταση "Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος" του σπουδαίου Άγγλου ποιητή Percy Shelley, φιλοξενεί το Φουγάρο την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9 μμ στο Αίθριο 2.

Η παράσταση είναι καρπός συστηματικής συνεργασίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ναυπλίου με το Τμήμα Faculty of Culture and Language Sciences του Πανεπιστημίου St.Mark and St. John του Plymouth.

Η πρώτη μορφή της παρουσιάστηκε στο Φουγάρο τον περασμένο Μάρτιο με τη μορφή κοινής δίγλωσσης παράστασης στα αγγλικά και τα ελληνικά. Τώρα, παρουσιάζεται η τελική μορφή του ελληνικού μέρους ως ολοκληρωμένη πρόταση δραματουργικής επεξεργασίας, μετάφρασης, θεατρολογικής έρευνας, υποκριτικής και σκηνογραφίας. 

Βασισμένο στο μύθο του Οιδίποδα, και με έντονες επιρροές από την αττική κωμωδία, το έργο πραγματεύεται την αντίσταση του εξαθλιωμένου λαού στην ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του Βασιλιά Ποδάγρα.

Γραμμένο σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το έργο αποδεικνύεται σήμερα διαχρονικά επίκαιρο, μιλώντας μας μεταξύ άλλων για τη συνθήκη σύγκρουσης μεταξύ ανέχειας και πληρότητας, σε έναν χώρο δράσης με τη δηλωτική ονομασία «Ο ναός της πείνας».

Για την παράσταση συνεργάζονται οι φοιτητές της θεατρολογίας υπό την καθοδήγηση της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίνας Κοτζαμάνη, οι φοιτητές της Σκηνοθεσίας υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Γιάννη Λεοντάρη και οι φοιτητές της Σκηνογραφίας, υπό τη καθοδήγηση της σκηνογράφου και ενδυματολόγου, Άσης Δημητρουλοπούλου.

Είσοδος Ελεύθερη

, ,