Παρουσίαση του βιβλίου "Την Κυριακή έχουμε γάμο" του Γιάννη Ξανθούλη

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Παρουσίαση του βιβλίου "Την Κυριακή έχουμε γάμο" του Γιάννη Ξανθούλη

,
Sunday 3 July 2016

Η Βιβλιοθήκη Ανθός, συνεχίζοντας τον κύκλο παρουσιάσεων των νέων βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς, υποδέχεται το Γιάννη Ξανθούλη την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 8 μμ στο Fougaro Le Café. Ο δημοφιλής συγγραφέας μεγάλων εκδοτικών επιτυχιών έρχεται στο Ναύπλιο με αφορμή την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός του με τίτλο "Την Κυριακή έχουμε γάμο", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και απέσπασε το βραβείο Public για το 2016 ως ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Στο Φουγάρο, ο Γιάννης Ξανθούλης θα μιλήσει για το νέο βιβλίο του, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα.

Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση: Βιβλιοθήκη Ανθός, Εκδόσεις Διόπτρα

Το βιβλίο

"…Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια. Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο, ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών και μέσα σ’ όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας. Οι ήρωες της ιστορίας αυτής θα παίξουν και θα μπλεχτούν μέσα στον χρόνο. Στο παρόν και στο μέλλον, με τις τρικλοποδιές του αορίστου… Γι’ αυτό και τα αισθήματά τους, έντονα όσο ποτέ, θα ενηλικιωθούν με επικίνδυνη ταχύτητα. Μέσα από τη ματιά του παιδιού κι ενός καλοκαιριού με συστατικά τον έρωτα, το πάθος, τον θάνατο και το γέλιο. Όπως η ίδια η ζωή. Και πίσω απ’ όλα ο γάμος, σαν πρόσχημα σοβαρό, με την αστεία αθωότητά του. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιορδάνης Μακρής με τον Ιορδάνη Λεοντίου και την κοινή τους λαχτάρα για το ταξίδι-περιπέτεια, ας το αφήσουμε σε όσους συμμερίζονται τους γρίφους και αποδέχονται την πρόσκληση στον γάμο της Κυριακής. " ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ.

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι: Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα (1984), Το πεθαμένο λικέρ (1987), Το ροζ που δεν ξέχασα (1991), Η εποχή των καφέδων (1992), Οικογένεια Μπες-Βγες (1994), Το τρένο με τις φράουλες (1996), …Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες (1998), Ο Τούρκος στον κήπο (2001), Το τανγκό των Χριστουγέννων (2003), Ο θείος Τάκης (2005), Του φιδιού το γάλα (2007), Κωνσταντινούπολη – των ασεβών μου φόβων (2008), Δεσποινίς Πελαγία (2010), Ο γιος του δάσκαλου (2012), Την Κυριακή έχουμε γάμο (2015). Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.

,

Τετάρτη–Κυριακή 6-12μμ

, ,