Παρουσίαση της νουβέλας "Για Σένα"

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
, ,

Παρουσίαση της νουβέλας "Για Σένα"

,
Saturday 7 March 2015

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7μμ το Φουγάρο υποδέχεται το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας για την παρουσίαση της νουβέλας "Για Σένα" της Βάλιας Καραμάνου (εκδόσεις Αστάρτη).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Fougaro The Gallery με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα η Καλλιόπη Καλποδήμου και ο Νικόλαος Μπουμπάρης. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα επακολουθήσει συζήτηση, στην οποία το κοινό θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο Κώστας είναι ένας καταξιωμένος γιατρός και οικογενειάρχης. Μία αναπάντεχη όμως επιπλοκή στη δουλειά του τον αναγκάζει να επιστρέψει προσωρινά στο πατρικό του σπίτι, μακριά από τη ζωή του στην Αθήνα, προκειμένου να ‘σβήσει’ για λίγο καιρό τα ίχνη του. Ωστόσο εκεί έρχεται αντιμέτωπος με την αλλόκοτη παρουσία ενός νεαρού κοριτσιού , αλλά και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, την οποία ‘πρόδωσε’ κάποια χρόνια πριν, προκειμένου να αποκτήσει επαγγελματικό και κοινωνικό κύρος. Οι συναντήσεις αυτές θα τον οδηγήσουν στην αφύπνιση ανεξέλεγκτων συναισθημάτων και στην προσωπική έρευνα του παρελθόντος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή όμως, αναδύονται παράλληλα παλιά και επώδυνα οικογενειακά μυστικά, που παρέμεναν για χρόνια κρυμμένα και πλέον απαιτούν την κάθαρση. Ο Κώστας καλείται να τα αντιμετωπίσει, αλλά και να πάρει για άλλη μια φορά αποφάσεις ζωής.

Η Βάλια Καραμάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως φιλόλογος. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και ειδησεογραφικά ιστολόγια. Το 2009 επιμελήθηκε την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος "Φωτογραφείον το Μάνεσι" του πατέρα της, Γιώργου Καραμάνου (εκδόσεις Γαβριηλίδη), και κατόπιν ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Το 2011 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων της "Το Πηγάδι" (εκδόσεις Γαβριηλίδη), η οποία μεταφράστηκε στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο του Ι. Μαυροειδάκου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δεσμός» (Παρίσι 2012). Το 2012 ακολούθησε η νουβέλα με τίτλο "Αστεροειδής Γλυκάνισος" (εκδόσεις Γαβριηλίδη) και το 2014 η νουβέλα με τίτλο "Για σένα" (εκδόσεις Αστάρτη). Παράλληλα, συμμετείχε σε πέντε συλλογικά έργα που κυκλοφορούν από άλλους εκδοτικούς οίκους, μετά από διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

, ,