Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Γ. Τόμπρα

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Γ. Τόμπρα

,
Saturday 12 June 2021

Το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 7.30 μμ, οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Συμβολαιογράφοι, Σημειογράφοι-Μνήμονες-Συμβολαιογράφοι του Ναυπλίου 1831-2009», που αποτελεί μια προσωπική ιστορική έρευνα του συμβολαιογράφου και συγγραφέα, Νίκου Γ. Τόμπρα.

Ο Νίκος Γ. Τόμπρας παρουσιάζει την ιστορική πλευρά της συμβολαιογραφίας μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα, ενώ διεξοδικά αναλύει το χρονικό του επαγγέλματος στο Ναύπλιο από το 1831 έως και  το 2009.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου του, "Η ιστορία της σύλληψης, γέννησης, ενηλικίωσης και ωρίμανσης του θεσμού της συμβολαιογραφίας είναι εν μέρει και η ιστορία του Ελληνικού Κράτους".

Την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου, Μαρία Ζορέγκου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι, η Δρ. Χαρίκλεια Δημοπούλου, ιστορικός του Δικαίου των Θεσμών, δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, ιστορικός αρχειονόμος, πρ. προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους ( Γ.Α.Κ.) Αργολίδας και η Σταματίνα Γκόγκα, μάνατζερ ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Harvard.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του σωματείου "Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Αργολίδας".

,

27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

 

, ,