Παρουσίαση βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Παρουσίαση βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη

,
Sunday 28 November 2021

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 5μμ, οι εκδόσεις Ίκαρος και οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη, "Στη φωλιά του ιππόκαμπου". Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της Τριλογίας του βυθού, με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Η Ευτυχία Γιαννάκη με τη μετρημένη και διεισδυτική γραφή της παρουσιάζει μια ιστορία μυστηρίου που πηγάζει από την καθημερινότητα και απαντάει σε καίρια κοινωνικά ζητήματα. Ένα σύγχρονο λογοτεχνικό noir, όπου οι ήρωες, οι διάλογοί και οι εικόνες που περιγράφει, τοποθετούν τον αναγνώστη άμεσα στο λογοτεχνικό της σύμπαν, κάνοντάς τον κομμάτι του αινίγματος αλλά και να αμφιβάλει κάθε στιγμή για την αλήθεια γύρω του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Αθήνα. Ύδρα. Ιούνιος 2020.

Μια μαχόμενη δημοσιογράφος εντοπίζεται νεκρή στην πισίνα ενός ρετιρέ στο Κολωνάκι, στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της, διακεκριμένου ζωγράφου, που παραμένει εξαφανισμένος. Στο στήθος της έχει ένα τατουάζ με έναν τεράστιο ιππόκαμπο. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και η κοινή γνώμη αναστατώνονται, με τα πιθανά σενάρια της δολοφονίας να μένουν ανοιχτά μέχρι το τέλος.

  • Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη φιλόλογο, Σοφία Πανταζή.
  • Την παρουσίαση βιβλίου συντονίζει η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, Σόνια  Κωνσταντινοπούλου.
Ευτυχία Γιαννάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η Τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018), το πρώτο μέρος της «Τριλογίας του βυθού»: Η νόσος του μικρού θεού (2020) και η σειρά παιδικού μυστηρίου Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια.

Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com

,

27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

, ,