Παρουσίαση βιβλίου «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» της Μαρίας Τζίτζη και γευσιγνωσία κρασιών από το Οινοποιείο Κορωνιώτη

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Παρουσίαση βιβλίου «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» της Μαρίας Τζίτζη και γευσιγνωσία κρασιών από το Οινοποιείο Κορωνιώτη

,
Thursday 5 May 2016

Την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 8 μμ, το Café του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζίτζη, «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά».

Η Θεοδώρα Καλογεράκου, πτ. φυσικής αγωγής, διατροφολόγος και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Harvard, συνομιλεί με τη συγγραφέα για τα διαφορετικά και παράξενα κρασιά του κόσμου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Οινοποιείο Κορωνιώτη, του οποίου τα κρασιά θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Φημισμένα κρασιά του κόσμου, διαφορετικά ή παράξενα, όπως τα ορίζει η συγγραφέας, κρασιά που δημιουργήθηκαν τυχαία, απρόσμενα, όταν η φύση, ξεπερνώντας τα όριά της, παρασύρθηκε και ξέφυγε από τον κανόνα. Αλλά και κρασιά, που γεννήθηκαν από το συνδυασμό της φαντασίας και της ευρηματικότητας, καθώς και εκείνα, που είναι προϊόντα της επιστήμης, της έρευνας ή και της εφαρμογής της τεχνολογίας, που ο άνθρωπος δημιούργησε χωρίς λόγο, με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιβάλει στη φύση τους δικούς του όρους. Τα ονόματά τους τα οφείλουν είτε στον τόπο ή την ποικιλία που τα έφτιαξε.

Ένα βιβλίο, που ταξιδεύει τον οινόφιλο αναγνώστη στην ιστορία, το μύθο, την τεχνολογία, αλλά και τη γευσιγνωσία μοναδικών κρασιών. Η συγγραφέας χαρτογραφεί τις αμπελουργικές ζώνες του κόσμου και με λόγο λιτό, αλλά περιγραφικό εξηγεί και αναλύει την ιδιαιτερότητα του κάθε κρασιού αφοπλίζοντας και τον πιο ουδέτερο αναγνώστη. (Εκδόσεις Fairead, www.fairead.net).

Η συγγραφέας του βιβλίου, Μαρία Τζίτζη, είναι διακεκριμένη Χημικός, Οινολόγος και Διεθνής Κριτής Οίνου.

www.mariatzitzi.com

Είσοδος ελεύθερη

, ,