Παρουσίαση βιβλίου «Λουκιανού, Αληθινή Ιστορία»

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
FOUGARO ARTCENTER
,

Παρουσίαση βιβλίου «Λουκιανού, Αληθινή Ιστορία»

,
Tuesday 31 August 2021

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και η Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας σας προσκαλούν την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 στις 8.30 μμ στην παρουσίαση του βιβλίου «Λουκιανού, Αληθινή Ιστορία» (Eκδόσεις Polaris).

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας γράφτηκε τον 2ο αι. μ.Χ. και είναι η Αληθινή Ιστορία του Λουκιανού.

Στο βιβλίο περιγράφεται ένα φανταστικό περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο ο Λουκιανός και οι σύντροφοί του θα συναντήσουν αλλόκοτες μορφές θα ταξιδέψουν στη Σελήνη και θα πάρουν μέρος σε έναν διαστρικό πόλεμο με θεόρατα εξωγήινα πλάσματα!

Θα φτάσουν σε άγνωστους πλανήτες θα κατοικήσουν στην κοιλιά ενός κήτους και θα ζήσουν έναν πόλεμο ανάμεσα σε... ιπτάμενα νησιά, θα κινδυνέψουν από πειρατές θαλάσσια και παράξενα τέρατα και θα γνωρίσουν απίστευτους τόπους.

Στο ταξίδι αυτό όλα είναι τόσο αληθινά, που μοιάζουν με ψέμα... ή είναι τόσο ψεύτικα, που μοιάζουν με αληθινά;

Η Αληθινή ιστορία δημιούργησε μια νέα εποχή στη λογοτεχνία εισάγοντας το είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού ή την επιστημονική φαντασία.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Polaris σε νέα μετάφραση και απόδοση της Μαρίας Παπανικολάου, που σκοπό έχει να ξανασυστήσει το βιβλίο σε νέο αναγνωστικό κοινό, ενώ σε αυτό συμβάλλει και η νέα μοναδική εικονογράφηση του ζωγράφου Ηλία Κασσελά.

  • Καλωσόρισμα από τη Μαρία Κωνσταντοπούλου (διεύθυνση παιδείας και δημιουργικής μάθησης του Φουγάρου)
  • Για το βιβλίο και την απόδοση του έργου, θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας, κος Γιώργος Κόνδης
  • Για το ζωγράφο και την εικονογράφηση θα μιλήσει η εικαστικός Μάγδα Μάρα
  • Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η αφηγήτρια Ντίνα Καλογεροπούλου την οποία θα συνοδεύσει ο μουσικός Βασίλης Καλαγκιάς

, ,