Παραμύθια στο Café

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Παραμύθια στο Café

,
Sunday 5 January 2014

με τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 μετά τις 7 μμ το Φουγάρο υποδέχεται τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου στο Café σε μια μοναδική αφήγηση με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους!

Η παράδοση των καλικάτζαρων είναι συνυφασμένη με τις πρώτες μέρες του χρόνου. Έτσι, κλείνοντας το 12ήμερο των Χριστουγέννων και κοντά στη ζεστασιά του τζακιού, τέσσερις παραμυθούδες θα ξεδιπλώσουν τρυφερές ιστορίες για όλα τα καλικατζαράκια που αγαπούν τις τρέλες και τις σκανταλιές…

Συντελεστές

Μια φορά και ένα καιρό συναντήθηκαν 4 γυναίκες που αγαπούσαν τα παραμύθια και είχαν όρεξη για νέες εμπειρίες! Η Γιάννα Βασιλείου, η Ερασμία Ηλιοπούλου, η Φωτεινή Βασιλείου και η Σοφία Ασλανίδου, κάθε μια με διαφορετική διαδρομή ζωής, ένωσαν τις εμπειρίες τους κι έγιναν πλουσιότερες! Ξεκίνησαν το 2006 με μια αφήγηση παραμυθιών για παπούτσια στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Οι ίδιες λένε: «Αγαπάμε να αφηγούμαστε παραμύθια γιατί νοιώθουμε να ζωντανεύει και να συνεχίζεται η προφορική μας παράδοση. Το παραμύθι μοιάζει σαν μια αλυσίδα που κρίκος της είναι το στόμα που το αφηγείται με το αυτί που το παραλαμβάνει για να το μεταφέρει με την δική του σειρά. Διαλέγουμε παραμύθια που μας ακουμπάνε στην καρδιά και που έχουν να κάνουν με την προσωπική μας επιλογή στην ζωή. Τα παραμύθια για μας είναι τρόπος ζωής. Μέσα από αυτή μας την δράση, ζούμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα».

, ,