Παιχνίδια της φύσης

WORKSHOPS FOR KIDS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Παιχνίδια της φύσης

,
Thursday 23 September 2021Thursday 26 May 2022

για παιδιά 4+ ετών

με τη Ρίτα Ζηκίδου

Με το Νορβηγικό μότο «δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχουν ακατάλληλα ρούχα», σας καλούμε σε ένα εργαστήριο υπαίθριου παιχνιδιού στις αυλές του Φουγάρου!

Ανάμεσα σε πλατάνια, μουριές, λεβάντες και δεντρολίβανα, ελάτε να φτιάξουμε κατασκευές με τα υλικά που η φύση μας προτείνει (κλαδιά, φύλλα, χώμα κ.ά.) ή να παίξουμε παιχνίδια που εμπνεόμαστε από το περιβάλλον μας και να παρατηρήσουμε τις διαδοχικές αλλαγές που φέρνει η κάθε εποχή.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Απαιτούμενα  για ενήλικες rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης σε ισχύ. Για τα παιδικά τμήματα self test 24 ωρου. 

Ρίτα Ζηκίδου

Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Από το 2012 σχεδιάζει και εμψυχώνει προγράμματα ως θεατροπαιδαγωγός με ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος - ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου της ομάδας Αμάλγαμα.  Στο χώρο των εικαστικών τεχνών, συνεργάστηκε με την Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου Μαρία Γκούμα, τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART ATHINΑ, καθώς και τον καλλιτεχνικό οργανισμό Τaf - Τhe Αrt Foundation στην Αθήνα, ενώ το 2010 επιμελήθηκε έκθεση εικαστικών στα πλαίσια του Bicycle Film Festival Athens. Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι»- σύνθετων δραστηριοτήτων ξεναγήσεων και θεατρικού παιχνιδιού σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει συμμετάσχει ως  θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας  το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (τα έτη 2017-2019). Από το 2013 συνεργάζεται με τα Εργαστήρια του FOUGARO ARTCENTER ως θεατροπαιδαγωγός. Το 2020 πιστοποιήθηκε στα Σχολεία του Δάσους από τους "Πευκίτες" και έκτοτε επιμορφώνεται στην υπαίθρια εκπαίδευση και την παιδαγωγική της φύσης.

,

2752047370 | 6944411041 | workshops@anthosfougaro.gr

, ,