ο Aλουμίνιος Kόσμος εν κινήσει με τη Χριστίνα Ντεπιάν

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

ο Aλουμίνιος Kόσμος εν κινήσει με τη Χριστίνα Ντεπιάν

,
Saturday 28 June 2014

Aluminum World - animated by children from Texnikes Kinoumenis Eikonas on Vimeo.

Για το έργο του AluminumWorld ο Μark Hadjipateras δημιούργησε εκατοντάδες μικρά γλυπτά – φιγούρες από αλουμίνιο. Τοποθετημένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ορίζουν μεταξύ τους σχέσεις, που δημιουργούν στους θεατές συνειρμούς, συσχετίσεις και ερμηνείες, τέτοιες που πιθανόν δεν υποψιάζεται ή αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας τα παιδιά θα συνθέσουν με τον δικό τους τρόπο τις φιγούρες του Μark Hadjipateras προτείνοντας τις δικές τους σκέψεις τόσο για τα ίδια τα αντικείμενα όσο και για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Φιγούρες ανθρωπόμορφες, γεωμετρικές, αρχέτυπες, αρχιτεκτονικές, που θυμίζουν φυτά ή μηχανές, ζώα ή ρομπότ θα κινηθούν από τα παιδιά για να δημιουργήσουν ένα ταινιάκι κινούμενης εικόνας.

  • Τι χαρακτήρα φαντάζεσαι ότι έχει η φιγούρα που διάλεξες;
  • Θα μπορούσες να την ονομάσεις;
  • Μπορεί να κινηθεί; Με τι είδος κινήσεις φαντάζεσαι να προχωράει;
  • Πώς θα θέλατε να συνθέσουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι φιγούρες που διαλέξατε;
  • Το περιβάλλον είναι στατικό ή μήπως κινείται και αυτό;
  • Τι ήχους φαντάζεσαι να δημιουργεί η φιγούρα που κινείς; Να προσπαθήσουμε να τον αναπαράγουμε;

Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα τις δούμε «εν κινήσει» στο ταινιάκι που θα δημιουργήσουν ομαδικά τα παιδιά στο τρίωρο του εργαστηρίου. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί θα παρουσιάσουν τις προεκτάσεις και ερμηνείες τους συνδυάζοντας τον δικό τους κόσμο με τον Αλουμίνιο Κόσμο του Μark Hadjipateras, μία καινούρια κινούμενη διάσταση στο έργο.

Το ταινιάκι – αποτέλεσμα της συνεργασίας στο εργαστήριο θα είναι μία συνεργασία της ομάδας των παιδιών με τον καλλιτέχνη.

για παιδιά 9 – 12 ετών

, ,