Ο Μιχάλης Πρεπόνης LIVE!

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Ο Μιχάλης Πρεπόνης LIVE!

,
Saturday 14 April 2018

Στη γενέτειρα του μεγάλου Ναυπλιώτη ποιητή Νίκου Καρούζου, το σχήμα του Μιχάλη Πρεπόνη θα παρουσιάσει στο Φουγάρο το Σάββατο 14 Απριλίου στις 10μμ, τα 16 δισκογραφημένα τραγούδια-ποιήματα (εκδ.Κάπα Εκδοτική) με τίτλο ''Η Νύχτα Με Συμφέρει".

Επίσης θα πρωτοπαρουσιάσουν ανέκδοτα τραγούδια σε ποίηση του Καρούζου που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε ηλεκτρονική μορφή με τίτλο ''Τα Πουλιά Δέλεαρ του Θεού''.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν ως πυρήνα την τζαζ αρμονική ατμόσφαιρά και οι ρυθμοί τους είναι «πρόγονοι» ή…«απόγονοι» της τζαζ : μπλουζ, φανκ, σουίνγκ, ρέγγε. Τα ατμοσφαιρικά μπιτ εναλλάσσονται ακόμα και στο ίδιο κομμάτι.

Όλη η ατμόσφαιρα του δίσκου «Η νύχτα με συμφέρει» φέρνει στον νου τις «αφηγηματικές» φόρμες του Randy Newman ή του Tom Waits, οι ενορχηστρώσεις έχουν κάτι από τη νεοϋορκέζικη αστική μετα-τζαζ του John Lurie ή του Marc Ribot, αλλά οι μελωδίες «βγάζουν» μια ελληνικότητα και ξετυλίγονται με την ίδια «ελευθεριότητα» με την οποία ο Παύλος Σιδηρόπουλος προσέγγιζε τα ρεμπέτικα. Τον Μιχάλη Πρεπόνη θα συνοδεύσουν ο Γιώργος Σμυρνής στο κοντραμπάαο και ο Θάνος Αναγνωστόπουλος στο βιολί-βιόλα.

Σημείωμα του συνθέτη ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΕΠΟΝΗ

"Η συνάντηση με την ποίηση του Νίκου Καρούζου ήταν σημαδιακή για μένα. Ο λόγος του, ο κρυμμένος ρυθμός του, η αποκαλυπτικότητα της γλώσσας του, η σκέψη του γυμνή από δόγματα, η απόγνωσή του, η αποδοχή της απόγνωσής του, συνδεδεμένη με το απόλυτο παρόν, ο αυτοσαρκασμός του, δημιουργούσαν εικόνες σαν να ήταν δικές μου. Στις εικόνες αυτές «έβλεπα» ρυθμό, μουσική. Κάθε φράση του είχε και έχει «νόημα» για μένα και συνδέεται με έναν μαγικό τρόπο με την επόμενη.

Οι μουσικοί που επέλεξα, όλοι φίλοι, έβαλαν το δικό τους «παρόν» μέσα στη δική μου μουσική «φιλοσοφία»…Τους ευχαριστώ!"

Το δίωρο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε θα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από τις μελοποιήσεις του Ν.Κ. και επιλεγμένα τζαζ τραγούδια των Nina Simone, Frank Sinatra, και του blues rock του Tom Waits.

είσοδος ελεύθερη

, ,