Ο Μελαχρινός Βελέντζας LIVE !

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Ο Μελαχρινός Βελέντζας LIVE !

,
Saturday 4 March 2023

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο FOUGARO ARTCENTER στο CAFÈBISTROT, μετά τις 9.30 μμ, ο πιανίστας και ηθοποιός Μελαχρινός Βελέντζας ταξιδεύει στο Ναύπλιο έχοντας στις αποσκευές του μελωδίες από κινηματογραφικές ταινίες, jazz ακούσματα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ρυθμικά μοτίβα που εναλλάσσονται ανάμεσα σε ευρωπαϊκά valses και αργεντίνικα tangos. 

Μελαχρινός Βελέντζας

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Marketing, Consumption & Society», το οποίο και παρακολούθησε ως υπότροφος στο πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία). Παρουσίασε στο Carleton Univercity του Καναδά τη διπλωματική του εργασία με θέμα «H λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους. Στο θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός, πιανίστας και καλλιτεχνικός παραγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γεωργία Μαυραγάνη, Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ελένη Σκότη κ.α. Από επιλογή, δεν φοίτησε σε δραματική σχολή. Κατά τη φετινή χρονιά, συμμετέχει στο έργο «Εάν Αυτό είναι ο Άνθρωπος» του Primo Levi σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και στο «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Martyna Mayok σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Παράλληλα, περιοδεύει ανά την Ελλάδα με το Lemon.

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινά στην ηλικία των έξι ετών με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και jazz αρμονίας.

, ,