Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ LIVE!

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ LIVE!

,
Saturday 3 February 2018

''Στον Καθρέφτη τ΄Ουρανού''

Ο Βασίλης Γισδάκης υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, που τον πρωτοπαρουσίασε στο Θέατρο Παλλάς τον Δεκέμβριο του 1989 στη συναυλία του Σείριου, τραγουδώντας υπό την διεύθυνσή του. Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Café του Φουγάρου θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση "Στον Καθρέφτη τ΄Ουρανού’’, δυο αφιερώματα, που το πρώτο μέρος είναι κυρίως με συνθέσεις του Χατζιδάκι και το δεύτερο στους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς (Πλέσσα, Μούτση, Μικρούτσικο, Ζαμπέτα, Ζούδιαρη, Ξαρχάκο, Θεοδωράκη κά) με αναφορές στο ρεμπέτικο καθώς και στα τραγούδια από την παράδοσή μας.

Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς που μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Η πιό πρόσφατη δουλειά του είναι είναι ο δίσκος ''Της Ημέρας τα Σκοτάδια’’, που την χαρακτηρίζει η μελωδικότητα κι ο διεισδυκτικός και επίκαιρος στίχος. Μαζί του στο πιάνο η Δέσποινα Στεφανίδου.

Η Δέσποινα Στεφανίδου έχει εξαιρετικές σπουδές πιάνου, μονωδίας, και θεωρητικών. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τη Χορωδία Fons Musicalis και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, σε Οπερες, Ορατόρια, Εργα Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών και με τραγουδιστές όπως οι : Λέκκας, Καγιαλόγλου, Λιούγκος, Φαραντούρη, Γιαννάτου, Θωμαϊδης. Τέλος έχει στο ενεργητικό τις παραστάσεις : ''Ιερά Τραγούδια του Ερωτα'' (Ν.Μαμαγκάκης), ''Αντιγόνη'' (Θ.Στάθης), ''Εν τω μηνί Αθήρ'' (Α.Ιωαννίδης), ''Ηλέκτρα'' (Μ.Νyman), και ''Αναζητώντας τον Αττίκ'',  ''Θησέας και Αριάδνη'’ , ''Μια Ελλάδα θέατρο'' (θέατρο Badminton).

είσοδος ελεύθερη

, ,