Ο Άγγελος Γαβριήλ & οι Φίλοι LIVE

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Ο Άγγελος Γαβριήλ & οι Φίλοι LIVE

,
Saturday 24 November 2018

Το Σάββατο 24/11/18 στις 10μμ στον πολυχώρο ΦΟΥΓΑΡΟ, ο κιθαρίστας Άγγελος Γαβριήλ με καλεσμένους την τραγουδίστρια Νανά Τρέβορ και τον μπασίστα  Στάθη Πανάγου, θα ερμηνεύσουν διαχρονικά standards των Duke Ellinghton, Cole Porter,Jerome Kern, George Gershwin, John Mercer, Rodgers and Hammerstein, Arthur Schwartz, Victor Young και άλλων μεγάλων δημιουργών της Αμερικάνικης Jazz. 

O Άγγελος Γαβριήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε κιθάρα με τον Ανδρέα Παλαιολόγο και θεωρητικά στο ωδείο Athenaum. Από το 1980 άρχισε να εργάζεται ως μουσικός και μέχρι σήμερα έχει διδάξει κλασική και jazz κιθάρα, αρμονία, αυτοσχεδιασμό και ιστορία της jazz σε πολλά ωδεία και μουσικές σχολές. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την κρατική τηλεόραση και τοραδιόφωνο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των μουσικών συνόλων "Σύνολο μουσικής μπαρόκ", "Μουσικό σύνολο Άρια" και "Shakespeare ensemble" καθώς και συνεργάτης του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών "Πολύτονο" στο οποίο αρθρογραφούσε με θέμα την ιστορία της Jazz.

Έχει συνεργαστεί με τη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στον 15ο κύκλο διαλέξεων, όπου μίλησε για τις ρίζες της jazz και την μουσική της ΔυτικήςΑφρικής.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Συνοπτική ιστορία της Jazz" (εκδόσεις Νάκας) και "Μέθοδος κιθάρας για αρχαρίους" (εκδόσεις Φαγκότο).

Είσοδος ελεύθερη

, ,