Οι Lia Hide Quartet LIVE!

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Οι Lia Hide Quartet LIVE!

,
Sunday 23 September 2018

H Lia Hide είναι Αθηναία τραγουδοποιός, πιανίστρια, συνθέτης και μουσική παιδαγωγός. 

Mε συνεργασίες με τους “A dog named Rodriguez”,“Influence”, Robin Skouteris κ.α. είναι το αγαπημένο κορίτσι της εγχώριας Electronica.  Τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, το σκοτεινό concept album «Home» (ΕΜΙ- Universal, 2013) – σε δική της παραγωγή και ενορχήστρωση- ακολούθησε το self-released EP  “Everyone Seems to Know Who I Am” (2017) σε παραγωγή του Ευριπίδη Ζεμενίδη, ενώ έχει ήδη ηχογραφήσει τον τρίτο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018.

Έχει εμφανιστεί στην Αμερική (Berkeley University, Sacarmento) στην Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Πολωνία (Melodrama Festival) και την χώρα μας, μεταξύ άλλων με τους Κωνσταντίνο ΒΗΤΑ, Δήμητρα Γαλάνη, Tricky, Kovacs, Anneke, Joseph Van Wissem, Molly Nilson, Kadebostany, Keep Shelly in Athens κ.α. Γράφει επίσης μουσική για χορό και θέατρο (Coppia Aperta, Dario Fo, 2012, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, Παύλος Κουρτίδης Dance Company, 2018). Με ανώτατες σπουδές στην μουσικολογία, το πιάνο, το κλασσικό τραγούδι και μεταπτυχιακό (Bath Spa University) στο Songwriting, διδάσκει πάνω από μία δεκαετία, με μαθητές που διαπρέπουν πλέον στις μουσικές τους σταδιοδρομίες.

Ο ήχος της είναι ένα σύννεφο από ήχους ηλεκτρονικούς, ποπ, jazz, και κινηματοργραφική μουσική, μία σκοτεινή art pop,εγγονή της Kate Bush και της Tori Amos, αλλά και των NIN. Περίεργες δομές, απρόσμενες ενορχηστρώσεις, φωνές λυρικές σε ενήλικα λόγια, θυμωμένες κιθάρες, πολύχρωμα πλήκτρα, πιάνα, σε όμως απλές μελωδίες, με έντονη την ελληνικότητά τους.

Μαζί της οι:

Aki “Base” – μπάσο

Γιώργος Ράδος – τύμπανα

Πάνος Παπάζογλου - κιθάρες  

, ,