Οι μαθητές μας ονειρεύονται και δημιουργούν ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!

Το Σινεμά στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

Οι μαθητές μας ονειρεύονται και δημιουργούν ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!

,
Sunday 12 February 2017

Στην πρώτη εκδήλωση του 1ου Εφηβικού Δημιουργικού Τρίστρατου Τέχνης Αργολίδας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ, το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται και τιμά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Ε.Κ. Άργους για τη διάκρισή τους στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, προσκαλώντας «μια δυνατή ομάδα νέων» να παρουσιάσει τα τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ της.

Πρόκειται για μια τιμητική μέρα για τους μαθητές και για το ντοκιμαντέρ και μία μέρα χαράς, καθώς η εκδήλωση προβάλλει τη δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και ένα νέο ρόλο του σχολείου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι

Τάσος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους & Μυκηνών

Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου

Γιάννης Γαληνός, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με εισήγησή τους οι

  • Νίκος Καβουκίδης, Πρόεδρος Φεστιβάλ Ολυμπίας

με θέμα «Η δύναμη του ντοκουμέντου»

O κος Καβουκίδης θα στηρίξει την εισήγησή του στο ντοκιμαντέρ «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας». Είναι η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που μόλις δημιούργησε ο κος Καβουκίδης προκειμένου να το προβάλει στον τόπο του, στο Ναύπλιο.

Ανέσυρε πολύτιμο υλικό από τα αρχεία του, λήψεις και συνεντεύξεις που είχε κάνει ο ίδιος πριν γκρεμιστούν οι φυλακές της Ακροναυπλίας.

  • Νίκος Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio

με θέμα «Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ»

  • Νίκος Πιστεύος, Διευθυντής του 1ου Ε.Κ Άργους

με θέμα «Η κάμερα στα χέρια των παιδιών»

Συντονίζει ο Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνοθέτης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστημίο Πελοποννήσου

Επιπλέον, οι ίδιοι οι μαθητές θα περιγράψουν την εμπειρία τους τόσο από τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ, όσο και από τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, αφιερωμένη στους νέους, όπου διαγωνίστηκαν  πάνω από 266 μικρά φιλμ που δημιούργησαν μαθητές σχολείων της Ευρώπης και μεταξύ αυτών και οι μαθητές τους 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ Άργους. Ο Νίκος Καβουκίδης και ο Νίκος Θεοδοσίου θα απονείμουν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα στους βραβευθέντες μαθητές.

Τέλος, θα προβληθούν τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ:

«Το χρέος» αφιερωμένο στους πρόσφυγες

«Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype – (Don't cry mom, we'll talk on Skype)» αφιερωμένο στους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό

«Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του λύκου» με θέμα το γνωστό παραμύθι από την οπτική του λύκου

Είσοδος ελεύθερη

Το 1ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ υποστηρίζεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων, το Δήμο Άργους-Μυκηνών, το Δήμο Επιδαύρου και το Δήμο Ερμιονίδας.

, ,