Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα

Οι Εκθέσεις στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
, ,

Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα

,
Saturday 6 September 2014Sunday 9 November 2014

Το Σεπτέμβριο, το Φουγάρο επιστρέφει δυναμικά με την έκθεση «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα», σε συνδιοργάνωση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Φουγάρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα θα γίνουν στη Fougaro The Gallery Nafplion το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ετήσια συνάντηση της Ενδυματολογικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος – προερχόμενα από δωρεές – που αναδεικνύουν σχέδια και διακοσμητικά στοιχεία από περίτεχνα νυφικά του 19ου αιώνα έως πρωτοποριακά νυφικά ενδύματα του 21ου αιώνα. 

Νυφικό 01Νυφικό 09Νυφικό 14Νυφικό 16

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και μέρος της παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη, όπου εκτέθηκαν 65 νυφικά, δημιουργίες ιστορικών ελληνικών οίκων και διεθνών ονομάτων του χώρου. Σε αυτά προστέθηκαν επιπλέον 35 νυφικά και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Φουγάρο. Το φωτογραφικό υλικό που συμπληρώνει την έκθεση προέρχεται από τη Φωτοθήκη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη και τους πολυάριθμους φίλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για αποστολή οικογενειακών γαμήλιων φωτογραφιών.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται η ετήσια συνάντηση της Ενδυματολογικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) [7-10 Σεπτεμβρίου (Φουγάρο, Ναύπλιο) & 11-13 Σεπτεμβρίου (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Αθήνα)] με θέμα Η πολιτική του ενδύματος. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Επιτροπής του ICOM και του Φουγάρου, και αποτελεί μέρος μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων για την 40η επέτειο από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΝΥΦΕΣ: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα

FOUGARO ΤΗΕ GALLERY, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο

Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου - 9 Νοεμβρίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Κυριακή 11πμ - 2μμ & 5μμ - 9μμ ή κατόπιν συνεννόησης

Είσοδος: 2€ (τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του ΠΛΙ)

Ξεναγήσεις: κάθε Σάββατο & Κυριακή (εκτός από Κυριακή 21 & 28 Σεπτεμβρίου) στις 7μμ ή κατόπιν συνεννόησης για ομάδες και σχολεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Επισκεφθείτε το online press kit για την έκθεση.

, ,