ΝΑΝΑ SIMOPOULOS GROUP LIVE

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

ΝΑΝΑ SIMOPOULOS GROUP LIVE

,
Saturday 6 August 2022

To Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9.30μμ στο FOUGARO ARTCENTER, η διεθνώς αναγνωρισμένη δημιουργός - πολυοργανίστα, συνθέτις, ερμηνεύτρια και παιδαγωγός - Νana Simopoulos, παρουσιάζει με την μπάντα της, τις πιο σημαντικές στιγμές της 35χρονης διαδρομής της.

H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο με τη Jazz, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Στο νέο άλμπουμ της Νάνας «Skins» συμμετέχει ο Dave Liebman στο σαξόφωνο, ο αείμνηστος Ustad Sutan Khan στο σαράνγκι και ο Royal Hartigan στα ντραμς, μαζί με μουσικούς από την Ελλάδα, τη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη. Το «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας Σιμόπουλος, τα οποία εκτελούνται έξοχα ερμηνευμένα από ένα Τζαζ μουσικό σχήμα παγκοσμίου κύρους, απαρτιζόμενο από μουσικούς υψίστου επιπέδου. To υλικό του πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να παίρνει έμπνευση από τα ποιήματα των μυστικιστών όπως η Mahatvi Ganjavi, Rumi, Hafiz και Owl Woman, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν. To συγκρότημα θα παρουσιάσει κομμάτια από όλα τα άλμπουμ της με συμμετοχή από το κοινό.

Nana Simopoulos Group
Νάνα Σιμόπουλος
: Κιθάρα, φωνή, ηλεκτρικό σιτάρ
Caryn Heilman φωνή, πλείκτρα
Σόλις Μπαρκή: κρουστά Μπασο:TBD

, ,