Μουσική Παράσταση «Συμπόσιον»

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Μουσική Παράσταση «Συμπόσιον»

,
Friday 1 April 2016

Την Παρασκευή 1η Απριλίου, το Φουγάρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρουσιάζει στο Café τον κύκλο τραγουδιών κειμένων με θέμα τον οίνο και τον έρωτα Συμπόσιον του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, με ερμηνευτές τους Γιάννη Φίλια και Μέλα Γεροφώτη. Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που είχε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2016, η πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση έρχεται στο Ναύπλιο με πρόσκληση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου για τους Συγγραφείς της Αργολίδας, «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την ευγενική χορηγία του Κτήματος Σκούρα.

Στην παράσταση Συμπόσιον μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα με θέμα το κρασί και τον έρωτα, από τον Όμηρο μέχρι τον Καβάφη και το Λαπαθιώτη μέχρι το Ρίτσο, συναντούν αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, δημοτική, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση, που αντλεί τη θεματική της από την οινοφιλική παράδοση του τόπου στο πέρασμα των αιώνων. Το έργο αναδεικνύει την πολιτισμική και συμβολική αξία του κρασιού και του έρωτα στην αδιάκοπη πορεία της ελληνικής γλώσσας, στο μάκρος είκοσι πέντε αιώνων.

Μουσικό σχήμα:

Γιάννης Φίλιας: Τραγούδι

Μέλα Γεροφώτη: Τραγούδι

Δημήτρης Μαραμής: Σύνθεση - Πιάνο - Αφήγηση

Ο Δημήτρης Μαραμής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στη Βρετανία. Έχει κυκλοφορήσει επτά προσωπικούς δίσκους, έχει γράψει μουσική για 40 θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική του μουσική. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών κ.α.

Χορηγός Εκδήλωσης: ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

, ,