Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Ελαιόλαδο

Το Ευ Ζην στο FOUGARO
,
Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Ελαιόλαδο
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Ελαιόλαδο

,
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

To ΦΟΥΓΑΡΟ, συνέχισε τους κύκλους της γευσιγνωσίας που έχει ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2012, με ένα σεμινάριο για το ελαιόλαδο.

Βασικό κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και ένα πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία προϊόν.

Το σεμινάριο, είχε σκοπό να συγκεράσει την βιωματική γνώση που έχουμε αποκτήσει όλοι μας, πληροφορίες αποθηκευμένες στο DNA των Ελλήνων εδώ και αιώνες και μία σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση.

Για το σκοπό αυτό, προσκαλέστηκε ένας μεγάλος ειδικός γευσιγνώστης του λαδιού ο Βασίλης Φραντζολάς.

Ο Βασίλης Φραντζολάς γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ η καταγωγή του είναι από το Λυγουριό Αργολίδας, έχοντας μακρά οικογενειακή παράδοση στην εμπορία και τυποποίηση ελαιολάδων. Αρχικά ακολούθησε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο σπουδάζοντας Πολιτικός μηχανικός στην Αθήνα και construction management (M.Sc) στην Αμερική. Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής εκ των οποίων το βιβλίο “Γεύσεις της Θάλασσας” (εκδόσεις Πατάκη) πήρε τον Μάϊο 2006 το πρώτο βραβείο “Λογοτεχνικής Γαστρονομίας” από την Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας που εδρεύει στο Παρίσι. Το 2009 ολοκλήρωσε τoν κύκλο των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με Μάστερς στην Πολιτική Τροφίμων (M.Sc. Food Policy).

, ,