Μαρία Κοτρότσου LIVE

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
FOUGARO ARTCENTER
,

Μαρία Κοτρότσου LIVE

,
Saturday 1 November 2014

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 9μμ, το Φουγάρο παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό LIVE με τη Μαρία Κοτρότσου και τους μουσικούς της. Για πρώτη φορά στο Ναύπλιο, ύστερα από την επιτυχημένη της συναυλία στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα, θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τη δεξιοτεχνία μιας σημαντικής μουσικού που διαπρέπει στο εξωτερικό και να την ακούσουμε να ερμηνεύει κομμάτια από την πιο πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο Passion.

Tο «Passion» είναι το πρώτο άλμπουμ της Μαρίας Κοτρότσου. Πρόκειται για τη βραβευμένη συνθέτη από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου η οποία στη νέα της δημιουργία Passion κάνει η ίδια την σύνθεση, την ενορχήστρωση, τη μίξη, την παραγωγή και την εκτέλεση εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τα κομμάτια του άλμπουμ της παντρεύουν τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαρία Κοτρότσου: πλήκτρα
Αγγελική Ποτήρη: βιολί
Δημήτρης Δασκαλοθανάσης: φλάουτο
Κιάρα Κωνσταντίνου: βιολοντσέλο
Βασίλης Μπράτος: κλαρινέτο / μπάσο κλαρινέτο

Μαρία Κοτρότσου

Γοητευμένη με την μουσική, από πολύ μικρή, η Μαρία Κοτρότσου αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής που έκανε παράλληλα. Ερχόμενη από οικογένεια νομικών, η ίδια δουλεύει ως νομικός, γράφοντας παράλληλα μουσικές συνθέσεις για ντοκυμαντέρ και θέατρο, αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τελείως τον νομικό τομέα, για να φύγει στο Παρίσι και να ακολουθήσει το όνειρό της. Εγκαθίσταται στο Παρίσι και γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην μουσική και ειδικότερα στην κλασική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στην Μουσική μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, για να μπορεί να συνθέτει την μουσική που της ταιριάζει. Έτσι, αναπτύσσει ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ, θέατρο, video art και οπτικοακουστικές εκθέσεις. Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου είναι συνθέτης Ορχηστρικής, Ηλεκτρονικής, Κλασικής και New Age μουσικής.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ιστότοπος: www.mariakotrotsou.com
kotrotsou@yahoo.fr
archontaki@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/MARIA-Kotrotsou/315967125145010

, ,