μαθήματα κεραμικής

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

μαθήματα κεραμικής

,
Wednesday 22 October 2014Wednesday 28 January 2015

με την Πολυτίμη Μπηλιώνα

Για 3η χρονιά, στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κεραμικής του Φουγάρου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βήμα-βήμα τις πανάρχαιες τεχνικές της κεραμικής με μια αριστοτέχνη κεραμίστα!

Οι αρχάριοι θα εκπαιδευτούν στην τεχνική της πηλοπλαστικής και του μακαρονιού, ενώ οι πιο μυημένοι θα δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας και τον τροχό! Δουλεύουμε με κόκκινο παραδοσιακό πηλό αλλά και λευκό· η διακόσμηση γίνεται με διαφορετικά οξείδια και χρήση μπατανάδων.

Όλα τα αντικείμενα εφυαλώνονται και είναι έτοιμα προς χρήση!

Τα παιδιά με την ενασχόληση τους με τον πηλό ασκούν την επιδεξιότητα, την υπομονή, τη φαντασία, την αισθητική τους, μέσα από το γήινο υλικό στο οποία θα δώσουν διάφορες μορφές της αρεσκείας τους: ζωάκια, πλανήτες(!), μολυβοθήκες, κούπες κ.ά.!!!

Σχεδιασμένα σε μηνιαίους κύκλους 4 συναντήσεων τα εργαστήρια ενηλίκων έχουν διάρκεια 2 ώρες, ενώ τα παιδικά εργαστήρια 1 ώρα. Ολοκληρώνοντας κάθε κύκλο, οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στον επόμενο, ενώ υπάρχει και δυνατότητα για παρακολούθηση μεμονωμένων συναντήσεων.

Η Πολυτίμη Μπηλιώνα εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο μετά από 18 χρόνια διαμονής στη Σαντορίνη. Δεξιοτέχνης του πηλού, ξεχωρίζει για το λιτό προσωπικό της ύφος, όπως αποτυπώνεται στις δημιουργίες της.

Στις 8 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε για να δοκιμάσετε ένα ανοιχτό μάθημα κεραμικής και να γνωρίσετε τα εργαστήρια του Φουγάρου. Για παιδιά και ενήλικες, 18.30- 20.00.

*τα κεραμικά στις φωτογραφίες είναι δημιουργίες των μαθητών του εργαστηρίου.

, ,