ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ | επιμέλεια Φίλιππος Κουτσαφτής

Το Σινεμά στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ
,

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ | επιμέλεια Φίλιππος Κουτσαφτής

,
Sunday 17 March 2019

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου συνεχίζει τις κινηματογραφικές της βραδιές, με καλεσμένο αυτή τη φορά τον σκηνοθέτη Μάρκο Γκαστίν, για την προβολή του ντοκιμαντέρ του

"Θέμις"

Ένας στους δέκα Έλληνες πηγαίνει, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, στα δικαστήρια. Το ακροατήριο τους είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, ένα μικρό θέατρο στο οποίο παίζονται και λύνονται οι καθημερινές διαφορές. Για πρώτη φορά μια κάμερα μπαίνει στα ακροατήρια του Πρωτοδικείου Αθηνών και καταγράφει «κοινές» δίκες, αυτά τα συναρπαστικά μικρά δράματα της καθημερινότητας.

Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική δικαιοσύνη που επιλέχθηκε από επιτροπή 20 Σκηνοθετών για να προβληθεί στο παράλληλο τμήμα ACID του Φεστιβάλ των Καννών 2009 για την προώθηση του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται σε αίθουσες δικαστηρίων, όπου απλοί κατά πλείστον άνθρωποι, αντιμετωπίζουν την Δικαιοσύνη. Άλλοτε ένοχοι και άλλοτε αθώοι, οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται και συνθέτουν μια μοναδική τοιχογραφία της καθημερινότητας. Μια κάμερα σχεδόν στατική τους καταγράφει χωρίς να κρίνει αλλά και ούτε να δικάζει.

2009, 85 λεπτά, χρώμα

Σκηνοθέτης-Παραγωγός: Μάρκος Γκαστίν

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδέλας

Ήχος: Θύμιος Κολοκούσης, Μαρίνος Αθανασοπούλος, Κώστας Βαρυμπονπιώτης, Emmanuelle Simon

Μοντάς: Χρόνης Θεοχάρης

Παραγωγή: Minimal Films, ΕΡΤ με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

 

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης Μάρκος Γκαστίν θα συζητήσει με το κοινό ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής.

 

ΥΓ.  Η Θέμις ήταν αρχαία θεά -Τιτάνας για την ακρίβεια- κόρη της Γαίας και του Ουρανού, δεύτερη σύζυγος του Δία, μητέρα των Ωρών και αντιπρόσωπος του Νόμου και του Θεϊκού δικαίου. 

, ,