Κινηματογραφική Βραδιά | Επιμέλεια Φίλιππος Κουτσαφτής

Το Σινεμά στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

Κινηματογραφική Βραδιά | Επιμέλεια Φίλιππος Κουτσαφτής

,
Sunday 31 March 2019

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Φίλιππο Κουτσαφτή που επιμελείται τις Κινηματογραφικές της Βραδιές, φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Μένιο Καραγιάννη για την προβολή του ντοκιμαντέρ του

 

Πατρίδα από Μαρμαρο (2018)

 

Ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σ' έναν έρωτα που γεννάει γλυπτά από μάρμαρο. Ο Γερμανός γλύπτης Ingbert Brunk έκανε τη Νάξο πατρίδα του, γιατί αγάπησε το μάρμαρό της. Στις πτυχώσεις του ανακαλύπτει μια αρχέγονη ιστορία, στους κρυστάλλους του απελευθερώνει το φως. Θεωρεί το μάρμαρο ζωντανό οργανισμό και με την τέχνη του μας προσκαλεί να το βιώσουμε.

 

Ο σκηνοθέτης Μένιος Καραγιάννης συνυπάρχει με το Γερμανό γλύπτη Ingbert Brunk και του δημιουργεί έναν ευρύχωρο κινηματογραφικό χώρο, ώστε να μιλήσει για τον πόνο και την ελευθερία που εμπεριέχει η δημιουργία.

 

Η ταινία "Πατρίδα από Μάρμαρο", ψηλαφεί όλα όσα αποκαλύπτει ένα έργο τέχνης και ταυτόχρονα τα μυστήρια που εξακολουθούν να περικλείονται σ’ αυτό, και μας γοητεύουν.

Μετά το τέλους της προβολής, ο σκηνοθέτης θα συζητήσει με το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής.

 

Σκηνοθεσία / Φωτογραφία: Μένιος Καραγιάννης

Μοντάζ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μουσική: Γιώργος Κατσάνος

Παραγωγή: skapeta films & mind clip

Έτος παραγωγής: 2018

Διάρκεια: 57 min
 

Σας περιμένουμε !

, ,