Κεραμική για αρχάριους

WORKSHOPS FOR 15+ @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Κεραμική για αρχάριους

,
Friday 25 September 2020Friday 28 May 2021
με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

Αν κάποιο υλικό μπορεί να κατεβάσει με απόλυτη ακρίβεια ένα αντικείμενο από την σφαίρα των ιδεών στην σφαίρα του πραγματικού αυτό δεν είναι άλλο από τον πηλό.

Η γοητευτική τέχνη της κεραμικής ξανά στα εργαστήρια του Φουγάρου. Ο πηλός και τα αμέτρητα μυστικά του μας καλεί να τα ανακαλύψουμε και να μυηθούμε σε αυτά. Κάθε στάδιο δημιουργίας του κεραμικού μας είναι και ένας ξεχωριστός κόσμος γεμάτος εκπλήξεις και γνώση. Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση του υλικού μας και η σωστή επεξεργασία του, ενώ συνεχίζουμε με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδέας μας. Σε δεύτερη φάση βάζουμε το κεραμικό μας στο καμίνι για να δούμε τις πρώτες μεγάλες και ουσιώδεις αλλαγές… και συνεχίζουμε, χρωματίζουμε, υαλώνουμε και πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές.

Πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο κεραμικής μαθαίνουν τις βασικές ιδιότητες του πηλού και τις απαραίτητες τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα γίνονται πεδίο μελέτης και δημιουργίας για όλους. Τα έργα που παράγονται στο εργαστήριο, αφού τελειοποιηθούν, ψήνονται σε καμίνι υψηλών θερμοκρασιών και η διαδικασία επαναλαμβάνεται για τον χρωματισμό και την εφυάλωση των κεραμικών προσδίδοντάς τους χρηστική αξία.. Μέσα στο εύρος των τεχνικών που διδάσκονται κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην κατασκευή κεραμικών στον τροχό, μαθαίνουμε για τα οξείδια και τους μπαντανάδες και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον χρωματισμό των κεραμικών μας.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

 

,

27520 47370 |  6944 411041 | info@fougaro-workshops.gr

, ,