"Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017"

Το Βιβλίο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
NEWLIBRARY7
,

"Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017"

,
Friday 16 June 2017Friday 8 September 2017

Η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 που διοργανώνει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Το θέμα της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»*, ενώ το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσεων αφήνει περιθώρια πρωτοβουλίας και αυτοσχεδιασμού στις βιβλιοθήκες-μέλη του ΔΕΒ που θα συμμετάσχουν.

Κάθε βιβλιοθήκη θα επιλέξει να συμμετάσχει σε συγκεκριμένες δράσεις κι εργαστήρια για παιδιά από το προτεινόμενο πρόγραμμα, τα οποία θα υλοποιήσει με τη συμμετοχή του αναγνωστικού της κοινού.

Η έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 θα γιορταστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενώ το ΦΟΥΓΑΡΟ θα υποστηρίξει την αναμετάδοση της γιορτής αυτής σε live streaming.

Το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει για τη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ το ορόσημο για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε… Θα ορίσουμε το σημείο όπου ονειρευόμαστε να φτάσουμε… και θα το συγκρίνουμε με το σημείο όπου θα ισορροπήσουμε με τον ερχομό του Φθινοπώρου, δίνοντας τη δική μας δυναμική και πνοή στην Περιπέτεια των Σημείων.

Έτσι, κάθε βδομάδα, από Τρίτη έως Παρασκευή, η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ καλεί τους μικρούς της αναγνώστες από 1 έως 12 ετών, για ανάγνωση, διάβασμα, παιχνίδι και δημιουργία σε μια σειρά ευφάνταστων εργαστηρίων. Σε κάθε συνάντηση, θα προσθέτουμε το νέο σημείο στο οποίο φτάσαμε σε ένα μεγάλο πανό, όπου θα φαίνεται η συνολική μας πορεία στην Περιπέτεια των Σημείων. Στο τέλος του καλοκαιριού, με την ολοκλήρωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, το πανό μας θα εκτεθεί στο ΚΠΙΣΝ, μαζί με τα πανό όλων των βιβλιοθηκών-μελών του ΔΕΒ που συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία!

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

*«Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»

Κυρίες και κύριοι,

Τα σημεία των καιρών επιβάλουν …σημεία και τέρατα στα σημεία συνάντησης, διασχίζοντας σημεία της πόλης ώστε από σημείο σε σημείο, τα σημεία ισορροπίας των σημείων του ορίζοντα, με σήματα Μορς και σημεία στίξης, ακόμη και λέξεις ως σημεία, να χαράζουν σημεία πάνω στο χάρτη, βλέποντας όλοι στο ίδιο σημείο: Το σημείο επαφής στη Βιβλιοθήκη!

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ στην 1η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της ΝΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ του Φουγάρου!

Σας υποσχόμαστε τρελές περιπέτειες «από σημείο σε σημείο…σημεία βρασμού, σημεία πήξης και τήξης, σημεία στον ουρανό, σημεία στη γη, στη θάλασσα, σημεία πικρά, γλυκά, αλμυρά, σημεία στη χημεία, σημεία στα βιβλία, σημεία με ουσία και μεγάλη σημασία…περιμένουν και φέτος μικρούς φίλους, να τα ψάξουν, να τα φανταστούν, να τα ανακαλύψουν, να τα ζωγραφίσουν, να τα φωτογραφίσουν και εντέλει να τα ζήσουν!

Ελπίζω… συνεννοηθήκαμε ;

Αν, λοιπόν,

  • είσθε σε σημείο δημιουργικού βρασμού
  • υπερέχετε σε σημεία συναπτά με τα προτεινόμενα
  • και τα σημεία που προηγήθηκαν δεν σας αφήνουν αδιάφορους,

συμμετέχοντας σ΄αυτή την παρανοϊκή περιπέτεια σημείων, σας περιμένουμε να δηλώσετε από ποιο σημείο μπορείτε να βάλετε το δικό σας σημείο-γραμμή-επίπεδο, ως άλλοι Καντίνσκι ή ως άλλοι Αβορίγινες, στον καλοκαιρινό μας πίνακα-πανό!

, ,