Θεατρικό παιχνίδι

WORKSHOPS FOR KIDS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
KIDS' LIBRARY
,

Θεατρικό παιχνίδι

,
Every Friday 5 pm - 6.30 pm
με τη  Ρίτα Ζηκίδου

Κάθε Παρασκευή από 16 Σεπτεμβρίου 2022 | 5 μμ – 6.30 μμ | KIDS' LIBRARY

Ζωγραφική, χορός, μουσική, οι τέχνες συναντώνται στο θεατρικό μας παιχνίδι, -παρουσιάζοντας το πολυδιάστατο έργο του θεάτρου- σε αυτές τις πρώτες επαφές με την δραματική τέχνη, των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Βοηθά μεταξύ άλλων, στην επίλυση προβλημάτων, ψάχνοντας και εφευρίσκοντας «λύσεις» προσωπικές σε διάφορες ιστορίες… Όταν συναντιόμαστε στην ομάδα δοκιμάζουμε με όρους παιχνιδιού, την συνύπαρξη, τα συναισθήματα που αυτή γεννά, την επικοινωνία και την αποδοχή.

Με ένα κάρο παραμύθια από τη ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ιστορίες για αγρίους αλλά και ήμερους, παιχνίδια στον κύκλο, ομαδικά, σε ζευγάρια, ατομικά, λογής - λογής παιχνίδια με φαντασία, για την φαντασία, με χιούμορ, γαντόκουκλες, σκηνικά αντικείμενα, υφάσματα, ομάδα. Εκπαιδευόμαστε στην αγάπη!

για παιδιά 4+ ετών

Ρίτα Ζηκίδου

Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Από το 2012 σχεδιάζει και εμψυχώνει προγράμματα ως θεατροπαιδαγωγός με ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος - ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου της ομάδας Αμάλγαμα.  Στο χώρο των εικαστικών τεχνών, συνεργάστηκε με την Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου Μαρία Γκούμα, τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART ATHINΑ, καθώς και τον καλλιτεχνικό οργανισμό Τaf - Τhe Αrt Foundation στην Αθήνα, ενώ το 2010 επιμελήθηκε έκθεση εικαστικών στα πλαίσια του Bicycle Film Festival Athens. Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι»- σύνθετων δραστηριοτήτων ξεναγήσεων και θεατρικού παιχνιδιού σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει συμμετάσχει ως  θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας  το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (τα έτη 2017-2019). Από το 2013 συνεργάζεται με τα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ art center ως θεατροπαιδαγωγός. Το 2020 πιστοποιήθηκε στα Σχολεία του Δάσους από τους "Πευκίτες" και έκτοτε επιμορφώνεται στην υπαίθρια εκπαίδευση και την παιδαγωγική της φύσης.

,
,
Κάθε Παρασκευή από τις 5 έως τις 6.30μμ
,
πληροφορίες:
,
27520 47370 | 694.4411.041
, ,