Θεατρικό παιχνίδι
,με τη θεατροπαιδαγωγό Ρίτα Ζηκίδου
Η δομή του θεατρικού παιχνιδιού, θυμίζει ένα πλήρες μενού! Με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο, κυρίως γεύμα και επιδόρπιο! Γνωριμία, ζέσταμα, φαντασία, αυτοσχεδιασμός και το πιο γλυκό: μια καλή παρέα που συνεργάζεται, δημιουργεί και επιτελεί ιδέες με ψυχή και σώμα!
Φέρτε τη φαντασία σας, φορέστε άνετα ρούχα
με υφάσματα, αντικείμενα, παραμύθια και ιστορίες
θα παίξουμε … θεατρικά!
Το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από ένα κράμα δραστηριοτήτων, - παιχνίδια για τη γνωριμία, τη σωματική προθέρμανση, την ανάπτυξη του φαντασιακού, την επικοινωνία και την ενδυνάμωση της ομαδικότητας και τεχνικές δανεισμένες από το Θέατρο (παιχνίδια ρόλων, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό, δραματοποίηση, παντομίμα κ.ά.) - οδηγεί βήμα βήμα στην απελευθέρωση των προσωπικών εκφραστικών μέσων αυτών που συμμετέχουν.
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Ρίτα Ζηκίδου
Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Από το 2012 σχεδιάζει και εμψυχώνει προγράμματα ως θεατροπαιδαγωγός με ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος - ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου της ομάδας Αμάλγαμα. Στο χώρο των εικαστικών τεχνών, συνεργάστηκε με την Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου Μαρία Γκούμα, τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART ATHINΑ, καθώς και τον καλλιτεχνικό οργανισμό Τaf - Τhe Αrt Foundation στην Αθήνα, ενώ το 2010 επιμελήθηκε έκθεση εικαστικών στα πλαίσια του Bicycle Film Festival Athens. Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι» - σύνθετων δραστηριοτήτων ξεναγήσεων και θεατρικού παιχνιδιού σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει συμμετάσχει ως θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (τα έτη 2017-2019). Από το 2013 συνεργάζεται με τα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ art center ως θεατροπαιδαγωγός. Το 2020 πιστοποιήθηκε στα Σχολεία του Δάσους από τους "Πευκίτες" και έκτοτε επιμορφώνεται στην υπαίθρια εκπαίδευση και την παιδαγωγική της φύσης.